Egy normális országban ezt nem kellene átszőnie a politikának

2022. február 11. 13:27

A felkérés valószínűleg azért talált meg, hogy a pénzügyi szemléletet megjelenítsem a bizottságban. Interjú.

2022. február 11. 13:27
null
Oszkó Péter
Oszkó Péter

Hogyan került a vizes világbajnokság szervezőbizottságába?

Az előző hétvége óta külföldön tartózkodom, közben ért engem is a hír, hogy Magyarország beugróként vállalja a világbajnokságot. Utána, hétfőn érkezett a megkeresés, hogy sok más, meglehetősen tiszteletreméltó név mellett Wladár Sándor engem is szeretne felkérni.

Miért vállalta?

Ha felkérnek egy olyan esemény szervezésére, amely kedvező lehet a résztvevő városoknak, akkor miért mondanék nemet? Mindig pragmatikus szemlélettel hozom a döntéseimet. Amit eddig megtudtam, hogy ez egy kedvező feltételekkel megtartható esemény, amely pont akkor lesz, amikor a járványidőszak után talpra állni próbáló turizmus számára kifejezetten jól jöhet egy ilyen forgalom- és brandérték-növelő rendezvény, amelynek ráadásul plusz beruházási igénye sincs, és csökkentett jogdíjak mellett lehet lebonyolítani.

Mi lesz a feladata?

Nem kötődöm a vizes sportokhoz, a felkérés valószínűleg azért talált meg, hogy a pénzügyi szemléletet megjelenítsem a bizottságban. A felkérést úgy értelmeztem, hogy lesz véleménynyilvánítási lehetőségem, egyébként sem az a személy vagyok, aki csak csendben ül. A szervezőbizottság pedig a rendezvény főbb kérdéseiben, a tervekben és költségvetésben rendelkezik majd döntéshozatali kompetenciákkal tudomásom szerint.”

Nyitókép:Szolnok, 2014. december 11.Oszkó Péter volt pénzügyminiszter tanúvallomást tesz a Sukoró-ügyként ismert büntetőper tárgyalásán a Szolnoki Törvényszéken 2014. december 11-én.MTI Fotó: Bugány János

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kata56
2022. február 14. 10:49
..
amca
2022. február 12. 15:24
Oszkó Péter. Mivel te nem értesz a vízhez,ezért javaslom ,hogy 1 igazi Futóbolondot vegyél fel magad mellé. Márki Majmunnak hívják:
Csatár
2022. február 12. 14:36
Khmmmm. Izé. Politikai snassz! "ha valamivel nem értesz egyet politikai szinten, és egyedül vagy, állj a menet élére!" És az ellenzék, semmivel sem ért egyet! Ezért, folyamatosan hátul kullog!
fonak
2022. február 12. 14:13
Bekerül ez mindenhová "véletlenül", hol a Wizz Air felügyelőbizottságába, hol a vizes vb szervezőbizottságába :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!