Rendkívüli ülést tart az Országgyűlés

2022. július 18. 09:00

Terítéken a költségvetés és az Alaptörvény módosítása.

2022. július 18. 09:00
null

Kétnapos ülést tart a héten az Országgyűlés, amely kedden elfogadhatja az 2023-as költségvetési törvényjavaslatot.

Hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik a kormány kezdeményezésére összehívott rendkívüli ülés. Ezt követően három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el a parlamentben. A képviselők bizottsági jelentéseket és összegző módosító javaslatokat is megvitatnak.    

Elsőként tárgyalják a 2023-as büdzsét, majd egyebek mellett a távszerencsejáték szabályain változtató egyes gazdaságszabályozási tárgyú törvények módosításáról vitáznak. A napirenden szerepel az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról szóló országgyűlési határozati javaslat, amely egyebek mellett azt kezdeményezi, hogy az európai parlamenti (EP-) képviselőket a nemzeti parlamentek delegálják. Megvitatják Magyarország alaptörvényének tizenegyedik módosítását, amely alapján 2024-től ugyanazon a napon lesznek az EP- és az önkormányzati választások. Ez az előterjesztés tartalmazza azt is, hogy a megyéket átnevezik vármegyékre.    

A frakciófinanszírozás átalakításáról is beszélnek a képviselők az országgyűlési törvény módosításának vitájában. Az Országgyűlés tavaszi, rendes ülésszaka június 15-ig tartott, azóta rendkívüli üléseken tanácskoznak a képviselők.

(MTI)

Nyitókép: Az Országgyűlés plenáris ülése 2022. március 10-én (Fotó:MTI/Máthé Zoltán)

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wallasz
2022. július 18. 17:11
Wlmondom nwktwk rohadt gecik, sz Alaptörvény az Alkotmány, azt nem szokás egyfolytában átírni!! Kivéve persze a Csúti Gecinek, és a mocsadék proli birka magyarok bégetnek hozzá. Tényleg Mohács kell nektek, vagy inkább egy dögkút ti férgek!
files32
2022. július 18. 17:09
Harminchatszor írták át az idei költségvetést, mielőtt a 2023-asat megszavaznák
Wallasz
2022. július 18. 17:09
Jaaaaaa hogy már megint fódozzák az Alkotmányt! Annyira Jól Sikerült ehhheee már tiszta Perzsaszőnyeg basszátok meg! Rohadt mocskos, aljas Fideszpatkányok!! Ennyit tudtok és lájkoljátok! És mit ad érte a Gazditok, inflációt meg extra áramszámlát. Beeee birkák beeee
Sulammit
2022. július 18. 16:30
Jámbor András a parlamenti munkája helyett az utcán filmezik és a vele kulturált vitába szálló néninek mondja, hogy a 16. percben, hogy "szerintem haladjon tovább" Nem annak a végtelenül trágár öreg nőnek és a földön ülőknek mondja ez a selypítő kretén Jámbor tehén. https://pestisracok.hu/legalja-gyermekevel-vedte-magat-a-rendorok-elott-az-ismert-baloldali-aktivista-video/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!