Blokkolták a Margit híd Budára menő forgalmát az Alaptörvény ellen tüntetők

2022. július 30. 21:14

A magukat „rendszerváltóknak” nevező tüntetők nagyjából 100-200-an lehetnek.

2022. július 30. 21:14
null

Mint pénteken, úgy szombaton kora este is nagyjából 100-200, magukat „rendszerváltóknak” nevező tüntető foglalta el a Margit hidat. A híd egyik oldalát, a Pestről Budára tartó sávokat foglalták el, a rendőrség az autós forgalmat megállította, a villamosok közlekednek.

Pénteken a tömegben többen is „Rend-szerváltók” feliratú pólót viseltek: ez, valamint az Alaptörvényre vonatkozó narratíva erősen hasonlít arra a tüntetésre, amelyet februárban a Vajdahunyad váránál tartottak. Annak a demonstrációnak a fő tematikája az volt, hogy az Alaptörvény érvénytelen, mert „a '89-es, még mindig érvényben lévő, ideiglenes Alkotmányunk kimondja, minden hatalom a népé”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2022. július 31. 21:30
Lezárták a Szent István körutat a Nyugati tértől a Margit hídig, valamint a Margit hidat mindkét irányban demonstráció miatt várhatóan 20 óráig. Csak a BKK-járatokat engedik át. A 9-es, a 26-os, a 91-es, a 191-es, a 226-os és a 291-es autóbusz a villamossínen közlekedik.
SwordFish
2022. július 31. 21:19
Ma is gigatüntettek ezek a bolondok a Margit-hídon, de most már leállt miattuk teljesen a BKV a körúton, egy rakás busz meg villamos nem közlekedett miattuk. Bertalan Attila be volt rekedve , ezért ő vezette ugyan a tömeget, de nem ő beszélt, hanem a rendszerváltó nők, piros-fehér-zöld kendővel a fejükön , doboltak sámándobbal, és azt kiabálták, hogy kidobolják a Zorbánt a Várból, mert a leggonoszabb démon, akit el kell űzni. Ezen már csak röhögni tudtam. A rendszerváltó nők vezetője, valami Benke Bernadett nevű nyugdíjas kiabálta az utasoknak a villamosra, miután megbénította, hogy szálljanak le , és menjenek velük kormányt váltani. Anyátokba menjetek, hogy nem tudunk miattatok hazamenni köcsögök, mondták a melós srácok a villamoson. Leállították a buszokat is, és a piacozó öreglányokat zavarták le a buszról, az autósokat is feltartották, és amikor azok mérgesen rájuk dudáltak, menjetek biciklivel, ez volt a Rendszerváltó diákok válasza. A rendőröknek már intézkedniük kellett és tömegoszlatásra is sor került, lezavarták a 200 fős tömeget a hídról, és többeket előállítottak, akik a tömegközlekedőkkel és az autósokkal szemben erőszakkal léptek fel. Bertalan eközben boldogan kiabálta rekeden a megafonba, hogy már győztek, mert a Hírtv is beszámolt arról, hogy káoszt és közlekedési dugót okoztak Budapesten.
llnnhegyi
2022. július 31. 10:17
Tüncikézés.
vastaps
2022. július 31. 09:40
Windows 10-rol 11-re ?? ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!