Megtámadták az árstopot a nagy multi-élelmiszerláncok az Alkotmánybíróságon

2022. augusztus 23. 16:27

Visszamenő hatállyal akarják a multik megszüntetni az élelmiszerárstopot.

2022. augusztus 23. 16:27
null

A hatósági élelmiszerárakat rögzítő jogszabályokat a multi-élelmiszerláncok augusztus 1-jén kelt alkotmányjogi panaszukban támadták meg az Alkotmánybíróságon – számolt be az esetről az Index. Az „élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelemmel foglalkozó, országos hálózattal, más EU-tagállamban honos anyavállalattal rendelkező gazdasági társaságok” képviseletét a Karsai Dániel Ügyvédi Iroda vállalta.

Az indítványozók egyébként nem járultak hozzá személyes adataik nyilvánosságra hozatalához.

Az indítványozók az egyes élelmiszerek kiskereskedelmi árának maximumát megállapító kormányrendelet, valamint az ezen intézkedéssel összefüggő egyéb jogszabályok Alaptörvény-ellenességének megállapítását és megsemmisítését, illetve alkalmazhatatlanságuk kimondását kérték az Alkotmánybíróságtól.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tisza009
2022. augusztus 23. 18:21
Röviden: akciós gyulai kolbász a seggetekbe.
Hydra Esus
2022. augusztus 23. 17:44
"Az indítványozók egyébként nem járultak hozzá személyes adataik nyilvánosságra hozatalához." Tökmindegy, a kurva anyátokat!
néhai Ch.Pilot
2022. augusztus 23. 17:38
1. Visszamenőleges hatállyal... vagyis, ha nyernek, minden vásárlónak be kell fizetnie a különbözetet, amennyivel kevesebbet fizetett február óta? Érdekes lesz... 2. Ha egy kormánynak annyi joga sincs, hogy hatósági árat vezessen be, akkor itt valami nagyon hibádzik... 3. A multi áruházláncokat ki kell vágni az országból! Egyébként is szart adnak drágán.
europész
2022. augusztus 23. 17:33
A multik rejtegetik a cukrot a raktarakban a 2,8as tejbol neha kiraknak negy kartonnal delelott delutan megint kitesznek ennyit. Lisztet BL55 bol szlovakbol annyi van az Aldiban,hogy Dunat lehet rekeszteni.Fordoljanak csak az AB hez remelem eligazitjak oket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!