Jeszenszky Zsolt: Túlmegy a határon, ha valaki egy nőnek a megb@szásáról beszél, akár van kecske, akár nincs

2022. november 16. 16:00

A politikai hobbista szerint viszont a „kőkemény odab@szós stílus” a politikai ellenfélre, annak teljesítményére tökéletesen rendben van, meg kell mondani, hogy „te vagy a hülye”.

2022. november 16. 16:00
null

Nem a 2020 decemberében bemutatott kecskeb@szós tévéműsorból lett ismert – azt 14 ezren látták a YouTube-on, s vannak 50 ezren felüli nézettségűek is –, hanem ez az a műsor, amelyről bizonyos körök azt szeretnék, hogy ismert legyen, és ehhez hozzátett Baranyi Krisztina a tőle megszokott hisztérikus viselkedésével – jelentette ki Jeszenszky Zsolt Fiala János KeljFelJancsi című műsorában. A politikai hobbista szerint a ferencvárosi polgármester úgy állítja be a helyzetet,

az ATV Szigorlat című műsorában, pedig erről szó sincsen, ezt később találták meg az interneten, és most az egész ügyet megpróbálják a nyakába varrni. S ezek a bizonyos körök – vagy inkább buborék, a mögöttük álló jelentés hátszéllel – amikor vérszagot éreznek, azt gondolják, hogy a karaktergyilkosság sikeres lehet – fogalmazott.

Két évvel ezelőtt nem így gondolta

Jeszenszky a két évvel ezelőtti műsorról kijelentette, kendőzetlen stílusban beszélték ki a közélet eseményeit és szereplőit, s emiatt nem volt rossz érzése, de nem véletlen, hogy bocsánatot kért Baranyi Krisztinától. A történetnek azonban úgy kellene folytatódnia, hogy ezt a gesztust mások is megteszik, ez azonban nem történik meg. Majd kijelentette, vannak olyan határok, amelyeket a közbeszédben sem a jobb-, sem a baloldalon nem szabadna túllépni, de ez a határ szubjektív, mindenkinek más. A politikai hobbista szerint a trágár szavak használata sok esetben megengedett – állította –, s azt kérte, ne legyünk álszentek, a férfiak közötti dumák mindennaposak az öltözőkben, konditermekben. S lehet, hogy a férfiak időnként megalázóan beszélnek a nőkről, ám

ennél csak az megalázóbb, ahogy olykor a nők beszélnek a férfiakról.

Ám az mindenképp ennek a határnak a túllépése, ha valaki egy nőnek a megb@szásáról beszél bármilyen kontextusban, akár van kecske, akár nincs. Ezt két évvel ezelőtt nem így gondolta, most viszont így érzi, s kijelentette, egy ember legyen képes az önreflexióra, legyen képes fejlődni. Ugyanakkor mindenki más számára megvan a lehetőség a bocsánatkérésre, ahelyett, hogy morállófaszt lóbálnak tovább. Egyébként pedig az inkriminált mondatot nem is ő, hanem az egyik műsorvezető társa mondta. Erre Fiala kijelentette, ennek kicsi a jelentősége, mert az egy műsor és nem határolódott el a kijelentéstől. Jeszenszky viszont kötötte az eber a karóhoz, hogy igenis, van jelentősége, az állandó elhatárolódás pedig nagyon vicces.

Az emberek szexualizálása már nem fér bele

A politikai hobbista azt mondta, a jobboldal sokáig elegánsan nem vette fel a kesztyűt a baloldal provokációval szemben, akik nem válogatnak az eszközökben, minden módszert bevetnek, amelyekkel gyakran vérlázító módon el akarják lehetetleníteni a politikai ellenfeleiket. Ennek pedig az eredménye

a konzervatívok sok elveszített választása volt.

Jeszenszky viszont úgy véli, fel kell menni a pályára, alkalmazni kell ugyanazokat az eszközöket, amelyeket a túloldalon is használnak, különben alulmaradnak. A kőkemény odab@szós stílus a politikai ellenfélre, annak teljesítményére tökéletesen rendben van – jelentette ki –, meg kell mondani, hogy te vagy a hülye, de az emberek szexualizálása, ily módon való tárgyiasítása már nem fér bele.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2022. november 17. 21:21
Fiala, aki szarráalázta többször is Baranyit a műsoraiban - morálkodik. Azért mert a barátnőjét bántották a facebookon. Röhög a vakbelem :D
Osztap Bender
2022. november 17. 14:16
A hazai "kisebbség" magasröptű vitája a megszabott kecskéről. Nos ilyenkor időszerű beutalni az ápoltakat valamelyik munkatáborba, ahol kizárólag ásó, kapa, lapát, csákány a munkaeszköz, nem süket duma. Ellátás a végzett munka alapján. (Lásd. Szolzsenyicin Gulaggal foglalkozó könyveiben.)
Körtisz
2022. november 16. 23:51
Fiala olyan pózban tetszeleg, mintha 1. sokan követnék őt 2. valamiféle mérce lehetne 3. mentorálnia kéne az egész közéletet 4. bármelyik interjúalanyára, betelefonálójára kíváncsi lenne 5. a politikai prekoncepciói nem üvöltenének . Szánalmas. Ha lenne normális szakmai minimum, hát ő bukna el az elsők közt, de Jeszy előtt biztosan.
samuka
2022. november 16. 19:24
Jeszenszky Zsolt, túl ocsmányul beszélsz, és egyébként is apád oldalvizén eveztél be a mindennapokba. Magadtól lehet senki se lennél. Nem jó, hogy jobboldalinak vallod magad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!