Ha kitölti a Márki-Zay-féle konzultációt, az esztergomi férgező, tetvező, gombázó képviselőhöz kerülhetnek az adatai

2022. november 08. 06:34

A megbukott ellenzéki miniszterelnök-jelölt hétfőn kezdett „Civil Nemzeti Konzultációba”.

2022. november 08. 06:34
null

Márki-Zay Péter és a hozzá kapcsolódó Mindenki Magyarországa Mozgalom november hetedikén „Civil Nemzeti Konzultációba” kezdett. A konzultáció aljára görgetve, az adatvédelmi tudnivalókra kattintva viszont érdekességek tűnnek fel:

Ha kitölti a Márki-Zay-féle konzultációt, akkor az esztergomi férgező, tetvező, gombázó képviselőhöz kerülhetnek az adatai.

Az adatvédelmi nyilatkozatban ugyanis szerepel(t) az adatfeldolgozók pont alatt egy bizonyos Pilar Internet Consulting Kft. (2500 Esztergom, Lőrinc utca 2.) mint weboldal üzemeltető, amely Kft. ügyvezetője történetesen az a Cserép János, aki az egyik kampányban tetvezett és férgezett, a minap pedig gombákat emlegetett.

– írta honlapján éppen pünkösdvasárnap a politikus. Nemrég pedig egy ismerősének az SMS-ét osztotta meg a Facebook-oldalán ilyen szöveg kíséretében:

– fogalmazott az esztergomi politikus.

Cserép János egyébként önkormányzati képviselő.

FRISSÍTÉS! Cikkünk megjelenését követően az MMM adatvédelmi nyilatkozatából eltűnt a Pilar Internet Consulting Kft., helyette a mozgalom budapesti székhelyét, illetve egy bizonyos Konkoly Dánielt adnak meg.

 Cikkünk megjelenését követően az MMM adatvédelmi nyilatkozatából eltűnt a Pilar Internet Consulting Kft., helyette a mozgalom budapesti székhelyét, illetve egy bizonyos Konkoly Dánielt adnak meg.

A nyitóképen Cserép János épp Márki-Zay Péterrel együtt kampányol. A kép forrása: Facebook

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cserepj
2022. november 08. 16:26
Nem mellesleg, ha már adatvédelem, hogyan tudja az ember törölni magát erről az oldalról? Oké, hogy vagy 15 éve regisztráltam, de nem hiszem, hogy színvonalban vissza tudtok jönni arra a szintre, hogy én itt bármilyen érdemi hozzászólást megengedjek magamnak.
cserepj
2022. november 08. 15:46
Régen, úgy 13-14 éve amúgy nagyon kedveltem a Mandinert, de amióta teljesen átmentek propagandistába nem nagyon követem a dolgaikat. Viszont most, hogy napokon belül másodszor is foglalkoznak velem, talán érdemes megszólalni a témában. Megy a vita, hogy mi különbözteti meg az újságírót, meg a propagandistát egymástól. Na például ez: az újságíró mielőtt leír valamit, ellenőrzi a tényeket, és amiben nem biztos, hogy bíróságon is bizonyítani tudná, azt nem írja le. És ennek érdekében például kérdez. Nem utólag, hanem előtte. Ha megkérdeztek volna, elmondtam volna, hogy igen, a cégünk fejlesztette a Kossuth körök rendszerét az MMM-nek még 2019 környékén, ugyanazt az alaprendszert használva, aminek az alapjait még 2006-ban a Szeretgommal kezdtük el lefektetni és azóta tucatnyi különböző ügyfélnél működik tucatnyi különböző feladatot ellátva: ügyviteli rendszertől híroldalakon át az építészeti nagyprojektek terveinek tárolását végző felhő alapú megoldáson túl az adománygyűjtő piactérig sokmindenre alkalmas. Azt is elmondtam volna, hogy nagyjából egy-másfél évvel ezelőtt a rendszer üzemeltetését átadtuk egyesületen belüli szereplőknek (korábban a cégünk infrastruktúráján üzemelt). Sem a rendszer fejlesztéséért, sem az üzemeltetéséért, sem addig, sem azóta nem kaptunk egy fillért sem - ez részemről egy amolyan grátisz, az ügy és a rendszerváltás reményének érdekében tett közösségi felajánlás/munka volt. Piaci alapon dolgozva ugyanilyen volumenű munkáért egy jó helyen lévő kisebb lakás árát ki szokás számlázni. Idén április és főleg a 2,5 milliárdos kampányköltség tényének megismerése után viszont úgy döntöttem, hogy a kapcsolatom és tagságom az MMM-mel felfüggesztem. Kértem őket, hogy amint tehetik a rendszer használatát fejezzék be, ha tudnak migráljanak le róla és ne használják azt ebben a formában tovább. Ennek a kérésnek a teljesítése ismereteim szerint még folyamatban van. Sajnálatos, hogy ennek ellenére az MMM adatvédelmi nyilatkozatában ott maradt a cégünk, mint nevesített adatkezelő, miközben jóideje semmilyen MMM-en belüli személyes adathoz nincs hozzáférésünk. Apró hiba, amit remélhetőleg gyorsan ki lehet javítani. A Mandiner ebből próbált meg kerekíteni valami szenzációhajhász sztorit - betonkeményen lyukra futva. Mivel úgy látom maguktól nem állnak le a rágalmakkal, most már a hivatalos szervek segítségét kell kérnem, hogy a szükséges intézkedéseket tegyék meg ellenük.
Dezsőke
2022. november 08. 09:53
mintha fogyott volna a barátod, akivel Amerikában lebzseltél...
nyugalom
2022. november 08. 09:52
Esztergomiak! Ébresztő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!