Osztrák alkancellár: Magyarországot ki kellene zárni a schengeni övezetből, ha az Osztrák Néppárt logikáját követjük

2022. december 26. 10:15

Werner Kogler osztrák alkancellár a Kleine Zeitungnak adott interjújában úgy fogalmazott, amiért megvétózták a román-bolgár Schengen-csatlakozást, azért Magyarországot ki lehetne zárni a megállapodásból.

2022. december 26. 10:15
null

Werner Kogler osztrák alkancellár az Kleine Zeitungnak úgy fogalmazott, hogy Ausztria a szabályoknak megfelelően nyilvántartásba veszi a bevándorlókat, ám sokukról megállapítják, hogy már voltak Magyarországon, ám itt nem vették őket nyilvántartásba. 

– közölte a politikus. 

Állítása szerint, amennyiben az Osztrák Néppárt, azaz az ÖVP (a Zöldek koalíciós partnere Ausztriában) logikáját követnék, most hazánkat ki kéne zárni a schengeni övezetből, ugyanis Kogler állítása szerint nem teljesíti Magyarország a kötelezettségeit. A politikus szerint Ausztria pont arra hivatkozott Románia és Bulgária schengeni csatlakozásának megvétózásakor, hogy Bukarest és Szófia nem tesz meg mindent annak érdékében, hogy megállítsák a bevándorlókat. 

– mondta Kogler.

Nyitókép: GEORG HOCHMUTH / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

 

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. december 27. 10:05
ez a faszkalap! akik német országba és egyéb helyekre mentek ausztrián keresztül! büdös barom! azokat miért nem regisztráltátok! mocsadék szemét magyar ellenes görény!
zoles
2022. december 27. 09:58
Zárjatok! Akkor az osztrák-magyar határnál lesz az, ami most a szerb-magyaron van. Kezdehetik építeni a szögesdrótkerírést!
Magyarvagyoknemturista
2022. december 27. 06:41
Papirok nélküli határátlépőt nem nyilvántartásba kell venni és leszopni, az bűnöző! Egy "igazi" menekült tudja magát igazolni , de viszont ezek a soros küldöttek nem! Csak szeretném megkérdezni azt az osztrák buzit hogy melyik ország zászlaja az a szivárványos és hol vannak a határai?!
Gyuszi bá
2022. december 26. 23:06
Na, akkor egy kis földrajz, hogy értsétek, miről szól a dolog. Jön a kínai áru, és vagy Rotterdamban, vagy Hamburgban vámkezelik. Ez ugyebár jelentős bevétel nekik, és az Unió területén van az áru. Namármostan, hő Bulgária és Románia belép, akkor Burgasz és Konstanca lehet az új uniós vámkikötő, és kiesik a holland és a német bevétel. Hogy ne lógjon ki a lóláb, felbérelték az osztrákokat, akiknek semmilyen érdekük nem fűződik az egész ügyhöz - eltekintve azt a kis pénztömeget amit a szolgálataikért kapnak. A többi csak rizsa, a lényeg ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!