Így zenéltek a magyar cigányok Ferenc pápának (VIDEÓ)

2023. április 29. 15:03

A zenészek dicsőítő énekeket adtak elő.

2023. április 29. 15:03
null

Ferenc pápa szombaton folytatta magyarországi programját. A budapesti Istenszülő oltalma templomban, a Rózsák terén szegényekkel és menekültekkel is találkozott

A katolikus egyház feje az imádkozás után

felvette az aranyszínű, görögkatolikus stólát (epitrachelion) és megáldotta a jelenlévőket. 

A Bizony, Isten! Youtube-csatorna ezt a programot is végig közvetítette. Az alábbi felvételen 2 óra 20 perc után az látható, hogy a templomban jelen lévő cigányzenészek elővették a hangszereiket, és dicsőítő énekeket adtak elő.

A felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2023. április 30. 20:44
Nincs magyar cigány, csak magyarországi. A cigányok a saját megítélésük szerint sem magyarok és sosem lesz az. Kérem tartsuk tiszteletben a saját nemzetünket és az ő fajtájukat.
Odone Ricci
2023. április 30. 12:11
Ferenc pápa láthatta Magyarország szines etnikai palettáját. SOKFÉLE népviseletben gyerekek fogadták virággal . A kórus matyóhimzéssel diszített sálakban énekelt, a zenekarban ázsiai csellóst is láthattunk a TV-ben, a Vakok intézetében szépen énekeltek a fogyatékos gyerekek zongorakisérettel és ajándékokat készítettek úgy, hogy ők nem láthatják az eredményt, de szívvel adták át Ferenc pápának. Sok vallásfőt üdvözölt, mert Magyarországon volt nem véletlenül az ÖKUMÉNIKUS találkozó. Találkozott háborús menekültekkel és migránsokkal, találkozott a hazai romakisebbséggel, akik táncoltak neki, A Szentatya megköszönte hálásan a befogadást és "Isten, áldd meg a magyart" áldással búcsúzott. ------ - Kiderült most VÉGRE a NYUGATI KÖZVÉLEMÉNY ELŐTT, hogy Magyarország befogadó ország, ahova 1,5 millió ukrán menekült és sok közülük ott maradt további védelemre szorulva. (Eddig csak a kerítést mutatta a demokratikus pc média nyugaton, mintha máshol nem állna kerítés vagy fal..) Most ennek az ELLENKEZŐJÉT látta ország-világ. Sürgeti a békét, kritikus a gendertanokkal , az Imbtq gyerekek oktatásával , az ideológiai gyarmatosítással, a béranyasággal. Dicséri a családok támogatását és sürgeti a párbeszédet népek és vallások között. A RAI 1-en folytatják a vitát erről a látogatásról mely egyben meghívó is ország-világ előtt hazánkba. Megszólaltatták Edith BRUCK Rómában élő idős írónőt és túlélőt, aki azonban óvaintette az olasz TV-nézőket. Ui. a mostani eufória ellenére neki rossz élménye volt fiatalon Magyarországon.. Emlékezett meghurcolására, 14 éves korában került több KZ-be. Hozzá is ellátogatott Ferenc pápa a megbékélés és a kölcsönös megértés reményében.
Hajni37
2023. április 30. 09:03
A CIGÁNYOK LÉTSZÁMÁRÓL. A leutóbbi országos népszámláláskor 390 ezren vallották magukat romának. A KSH Népességtudományi Intézet szerint 550 ezren, a Magyar Tudományos Akadémia adatai és a Kemény féle kutatások szerint létszámuk 650 ezer de mindenképp 700 ezer alatt van. A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalanra sikerült mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a telepszerűen mélyszegénységben élő nem romákat. a vegyesházasságban élő százezret, illetve a félanalfabéta cigány kisebbségi vezetők bemondásait vették alapul, akik a minél nagyobb költségvetési források lenyúlása érdekében minden érintettet duplán számoltak. Kérem a kedves CIGÁNY KOMMENTELŐKET hogy továbbra se vizionáljanak nagyobb számot. Csak hogy tudjuk hányan vannak.
krampus
2023. április 29. 23:02
Mi az , hogy magyar cigany? Kb mint a magyar zsido. Magyarorszagi max. mindketto. Vallasilag persze lehet barmi barki, de ne keverjuk mar a szezont a fazonnal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!