Meglepetés: Az LMP és a Jobbik is megszavazta a migráció elutasításáról szóló nyilatkozatot

2023. május 03. 17:09

Bomlásnak indult az ellenzéki egység?

2023. május 03. 17:09
null

Négy LMP-s és 7 jobbikos igent kapott a KDNP által kezdeményezett politikai nyilatkozat az Országgyűlés mai ülésén. A parlament a migráció elutasításáról és a kibocsátó országok helyben történő támogatásáról a KDNP képviselőinek kezdeményezésére 143 igen szavazattal, 10 ellenvoks és 23 tartózkodás mellett fogadta el a nyilatkozatot – számolt be az MTI.

Ez kimondja, hogy miután Magyarország megkapta a szükséges garanciákat a migráció és a gyermeknevelési kérdések nemzeti hatáskörben maradására, csatlakozhat a poszt-cotonoui megállapodáshoz. A szavazati arányok a következőképpen alakultak:

  • 4 LMP-s igen,
  • 7 jobbikos igen,
  • 18 KDNP-s igen,
  • 113 fideszes igen,
  • 1 német nemzetiségi képviselői igen,
  • 10 momentumos nem,
  • 2 független tartózkodás,
  • 6 Mi Hazánk-os tartózkodás,
  • 15 DK-s tartózkodás.

***

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg Palóc
2023. május 03. 19:27
A "mihazánk" lehúzta magát, mert most kiderült, hogy ezt ők csak magukra értik !
Rizsa
2023. május 03. 18:39
Szóval az ellenzék soraiban is sokan igennel szavaztak . Közeleg az uniós az amerikai és a magyarországi választás . Tramp nyerésre áll. Az Unió -ban is jönnek fel a libsi ellenes pártok. Magyarországról nem is beszélve. Nagy a változás szele. Helyezkednek. Óvatosan kell velük bánni. Nem vagyok biztos abban , hogy ha bejutnak . Nem ott folytatják ahol abba hagyták . A választástól függetlenül ők Soros emberei.
Csubszi
2023. május 03. 18:21
Helyezkednek az elvtársak!
Tommaso
2023. május 03. 18:01
A kibocsátó országok helyben történő támogatását szavazta meg a Magyar Parlament. Ez céljaiban helyes, de felettébb értelmetlen szavazásnak tűnik. ( Ha az EP-ben történt volna az más, annak van súlya) De a csóró Orbanisztán, amely még a saját ápolóit, tanárait, szociális munkásait sem tudja rendesen megfizetni, hány migrációra készülőt képest otthon tartani a több millióból? Egyet-kettőt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!