Nevetséges! – A dollároktól függő Telex újraértelmezte a sajtó függetlenségét

2023. november 15. 07:07

Mindjárt az elején kétszázezer euróval segített beindítani az új hírportált egy cseh milliárdos, akinek intézetei a Soros-alapítvány támogatását élvezik, a nyílt társadalom eszmeiségének aktív népszerűsítői.

2023. november 15. 07:07
Kis Ferenc
Magyar Nemzet

„A magát igazi független sajtóorgánumnak valló portálhoz megalakulásától kezdve dől a pénz külföldről, méghozzá kizárólag globalista, liberális szervezetektől, cégektől vagy éppen az Egyesült Államok kormányzati szerveitől. Persze jól hangzik, hogy a régi indexes élcsapat által 2020-ban alakított új portál döntően az adakozó kedvű olvasók pénzéből tartja fenn magát, de ezt a dajkamesét még a saját, úgynevezett átláthatósági jelentéseik is cáfolják. Az egyik ilyen összegzés alapján 2020–2022 között 948 millió forintot kaptak előfizetésekből, viszont a »támogatások, pályázatok, sajtódíjak« rubrikában ennél jóval nagyobb összeg, 1,649 milliárd forint szerepel. A Tűzfalcsoport korábbi cikke szerint mivel nem tüntetik fel külön, hogy pontosan mennyit kaptak külföldről, ezért gyanítható, hogy a »támogatások, pályázatok, sajtódíjak« költségvetési sorban vannak elrejtve a külföldi támogatások is, a magyar támogatások mellett.

Néhány finanszírozóra azért fény derült az elmúlt három évben. 

Mindjárt az elején kétszázezer euróval segített beindítani az új hírportált egy cseh milliárdos, akinek intézetei a Soros-alapítvány támogatását élvezik, a nyílt társadalom eszmeiségének aktív népszerűsítői. Aztán egy olyan finn szervezettől is jelentős pénzforrásokat kapott a „független” Telex, amely szintén kapcsolatban áll Soros és más, az amerikai baloldalhoz köthető, a magyar választásokba a baloldali érdekek mentén beavatkozó alapítványokkal.

Bőkezűen segíti őket az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége is, célzottan a hazai ellenzéki sajtótermékeknek kiírt pályázatok útján, sőt a Telex-akadémiát is tengerentúli pénzből finanszírozzák. Maga a főszerkesztő, Dull Szabolcs árulta el, hogy az amerikai külügyminisztérium egyik szervezete adott 740 ezer dollárt, azaz csaknem háromszázmillió forintot erre a célra.

Ezek után adódik a kérdés: kitől és mitől független a Telex? A tevékenységüket nézve többnyire mindentől, aminek köze van a magyar érdekhez, a nemzethez mint közösséghez és a normális értékrendhez.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 16. 07:39
Mennyivel egyszerűbb tengernyi közpénzből propagandát gyártani…🤮
Zokni
2023. november 15. 17:15
“A Soros szervezetek terroristákat pénzeltek...” - véli Tapi0. Nem. Annyit biztos, hogy Soros György a Fideszt és Orbánt pénzelte. És ahogy nézem, ők meg lopnak, mert lopni kell. Kérdés, hogy mikor kell ölniük.
connorj
2023. november 15. 16:45
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 https://m.youtube.com/watch?si=ShBwrFtFFw8hrLcs&v=rrpkzl9uyT4&feature=youtu.be
connorj
2023. november 15. 16:44
Relax: 🥰🥰🥰🥰🥰😂🥰🥰🥰🥰🥰 JÖN A TÉLAPÓ: https://m.youtube.com/watch?si=_C3_JKPep-poC8ns&v=AgAHZ2KVk14&feature=youtu.be
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!