Fájni fog a liberálisoknak a hazánkról szóló könyv, amit New Yorkban mutattak be

2023. december 08. 15:17

A könyv amerikai szerzője szerint a magyar történelem jó példa arra, hogy miként lehet hatékonyan fellépni a hódító erőkkel szemben.

2023. december 08. 15:17

Magyarországról szóló politikai elemző könyvet mutattak be New Yorkban csütörtökön az amerikai szerző, a Counterpoint Institute elnöke, Shea Bradley-Farrell részvételével. A budapesti Alapjogokért Központ gondozásában megjelent kötet a szerző több hónapos magyarországi kutatásának eredménye, és Last Warning to the West (Utolsó figyelmeztetés a Nyugatnak) címet viseli.

Shea Bradley-Farrell – aki az Alapjogokért Központ vezető kutatójaként írta a kötetet – kifejtette, hogy a jelenlegi magyar kormányzati politikát ajánlja az amerikai olvasók figyelmébe, amely utat mutat arra, hogy miként lehet ellenállni progresszív törekvéseknek. Úgy vélte, hogy az Egyesült Államokban uralkodó baloldali ideológia magában hordozza azt a veszélyt, hogy aláássa az amerikai emberek szabadságát.

A magyar történelem pedig példát mutat arra, hogy miként lehet hódító erőkkel szemben fellépni

– fejtette ki a szerző.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a magyar történelmi tapasztalatra utalva kijelentette, hogy a magyar startégia Szent István óta állandó, ami nem engedi, hogy a különféle birodalmak beolvasszák az országot. Hozzátette, hogy

Magyarország a szuverenitásért folytatott küzdelmek során megtanulta, hogy birodalmak háborúskodása esetén mindig ütközőzónává vált, de összekapcsoltság és béke idején a Kelet és Nyugat találkozási pontjává tud válni. „Ezért utasítjuk el” a világot hódító szándékkal ismét blokkosítani vágyó új hidegháborús logikát, és az ideológiai gyarmatosítást előkészítő „woke agymosást” – fogalmazott az intézet vezetője, és az amerikai konzervatívokat arra ösztönözte, hogy fedezzék fel Magyarország konzervatív megoldásait.

Az eseményen részt vett Bryan Leib amerikai zsidó közösségi vezető, a CASEPAC politikai tömörülés vezetője, televíziós kommentátor, aki a könyv, és a magyar politikai legfontosabb tanulságai között emlegette, hogy az erős politikai vezetés képes ösztönzést és inspirációt adni a polgároknak, ami kiegészül az egység és nemzeti identitás fontosságával.

A New York belvárosának egyik klubjában tartott könyvbemutató szervezésében közreműködött a New York-i Liszt Ferenc Intézet, valamint a New Yorki Fiatal Republikánus Klubja (New York Young Republican Club) is.

(MTI)

 

Nyitókép: John Wreford/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2023. december 09. 01:18 Szerkesztve
szintetikus 2023. december 08. 15:28 ..."az orosz szoponcok oda pucsítanak putyuli elé XDDD"... Milyen ruszki szoponcok??? Akik 1956-ban fülig vágták fel a halott ruszkik száját, hogy örüljenek, hogy nem Szuezben basszák a napot, hanem Pesten öntik le őket mésszel??? Vagy akik Molotov koktélokkal kényszerítették válaszútra a ruszkit, hogy szénné ég a tankjába, vagy ha kijön, akkor szitává lövik??? Bazdmeg, neked a ruszki szankciók megszavazása is pucsítás, hogy basznád szájba az anyád, hogy a trippere miatt korcsnak szart a világra! 👿👿👿
csapláros
2023. december 09. 01:06 Szerkesztve
Pelso j. 2023. december 08. 18:06 ..."tatár, török, osztrák, ruszki, - hatékonyan léptünk fel a hódító erőkkel szemben, ugyebár."... Baszott agyú, hol a tatár? Eltűntek a faszba. És az ország újjáépült. Hol a török? Eltűnt a faszba, és az ország újjá épült. Hol az osztrák? Eltűnt a faszba, és az ország újjáépült. Hol a ruszki? Kitakarodott a faszba és az ország újjáépül...És amikor mi voltunk a szocializmus LEGVIDÁMABB BARAKKJA? Az ugyi nem hatékonyság volt-é, míg a többiek meg kussban voltak??? És az osztrákok? Kivertük belőlük a Monarchiát, a Boldog Békeidőket? Hogy a faszba nem! És a török? El tudta foglalni az országot, szemben a muzulmánokká vált bosnyákokkal, vagy a leigázott bolgárokkal, görögökkel, és egy sor egyéb néppel? Egy nagy büdös lófaszt! 🤣🤣🤣
tizennyolcfok
2023. december 08. 20:52
ezek szerint az alapjogokért Központ vezető kutatójának fogalma sincs a magyar történelemről. a liberálisoknak ettől aztán vélhetően a röhögéstől beállt oldala fog fájni.
Pelso j.
2023. december 08. 18:06
tatár, török, osztrák, ruszki, - hatékonyan léptünk fel a hódító erőkkel szemben, ugyebár. A közpénzen tartott Liszt Ferenc Intézet és a New Yorki Fiatal Republikánus Klub szép kamuzásban működött közre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!