Országos körözést adtak ki Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő ellen

2023. december 11. 21:29

Ő volt az, aki tavaly szeptemberben üldözőbe vette Orbán Viktor TEK-es járművekből álló konvoját.

2023. december 11. 21:29

Az Index azt írja hétfői cikkében: ma délután négyig kellett volna bevonulnia a szegedi börtönbe Szabó Bálint önkormányzati képviselőnek, azonban ez nem történt meg. Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, Szabó tavaly szeptemberben üldözőbe vette Orbán Viktor TEK-es járművekből álló konvoját, a történtek után pedig a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte a hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel gyanúsított szegedi önkormányzati képviselő letartóztatását. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az Index szerint később aztán a Pesti Központ Kerületi Bíróság 1 év 6 hónap börtönre ítélte, de a büntetését 4 év próbaidőre felfüggesztette. Emellett pedig 6 évre eltiltották a közúti járművezetéstől is. Az eljárás ideje alatt a szegedi politikus összesen 7 és fél hónapot töltött letartóztatásban.

Szintén Szabó volt az, aki tavaly augusztus 20-án az általa szervezett „gazdatüntetés” keretei között lezárta Budapesten a Dózsa György út egyik sávját néhány gépjárművel. A gazdatüntetésen történtek miatt Szabó kapott egy 40 ezer forintos szabálysértési bírságot, amit viszont nem tudott befizetni, mert épp börtönben volt.  „Ezért 8 nap elzárásra változtatták”, mondta akkor.

A politikus közben megkapta a börtönbehívóját is, amelyben arra szólították fel, hogy december 11-én jelenjen meg a szegedi börtönben. Szabó a következőket nyilatkozta a portálnak:

Azért nem vonultam be a Csillag börtönbe, mert jogszerűtlennek tartom az eljárást. 

Nonszensznek tartom, hogy egy szabálysértési ügy miatt gyilkosok közé akarják bedugni. Nem fogok bujkálni, nyugodtan kereshetnek. Pénteken például részt veszek a szegedi közgyűlésen, ugyanis a mai napig megmaradt a képviselői mandátumom” – fogalmazott a képviselő.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2023. december 12. 15:48
A tavalyi traktoros sztrájk idején is összevisza hazudozott a gazdáknak. Majdnem megverték az átvert emberek. Már rég a börtönben kellene ülnie, mert ön és közveszélyes pszichopata. Pont olyan, mint a paranoiás Posta, akit a TEK vitt el.
szarvas-2
2023. december 12. 08:16
Ezt a kopaszt izéltatta meg a Ceglédi Csaba a maszopos pártvita kapcsán ,a buzicigánnyal .
HunCsz
2023. december 12. 07:41
Ez a következménye, hogy a feri mocskos önnös érdekből és személyes érintetség okán bezárata a Lipótot és veszélyes elmebetegek rohangásznak a gyaniutlan emberek között. Mennyivel békésebb lenne az orszégunk, ha feri a gumiszobában orvosi felügyelet mellett játszaná el a Napoleon 2.0-át és ez a futóbolond lenne a szárnysegédje. Nem ez lenne a kétharmad igazi értelme, hogy minden a helyére kerüljön?
vbandi-8
2023. december 12. 06:15
Ennek kéne kényszer gyógykezelés, a rendőr gyilkosnak meg kötél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!