Megkapta börtönbehívóját Szabó Bálint főpolgármester-jelölt

2023. december 05. 19:13

Jövő hétfőn kell bevonulnia a Csillagbörtönbe, hogy megkezdje a nyolcnapos börtönbüntetését.

2023. december 05. 19:13
SzabÛ B·lint

Mint ismert, október végén Facebook-oldalán jelentette be Szabó Bálint volt szegedi önkormányzati képviselő, hogy ő is elindul jövőre Budapesten a főpolgármester-választáson. Most azonban kiderült, hogy jövő hétfőn be kell vonulnia a Csillagbörtönbe, hogy megkezdje a nyolcnapos börtönbüntetését.

A politikus szerint Magyarországon a miniszterelnökkel szemben már csak a főpolgármesteri tisztség vehető komolyan. Szabó szerint viszont a mostani városvezetés visszaélt ezzel a lehetőséggel. Szerinte az ellenzékieknek olyan vezetőre van szüksége, akivel ha kimennek az utcára, akkor „visszafoglalja velük Budától Pesten át, ha kell, Veszprémet és Zalaegerszeget is”.

Nem lesz szokatlan a börtönélet

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Szabó Bálintot a Pesti Központi Kerületi Bíróság hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt jogerősen másfél év – négy évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta.

A politikust most egy rövid pihenőre elküldték, hiszen december 11-én, azaz jövő hétfőn kell bevonulnia a Csillagbörtönbe, hogy megkezdje a nyolcnapos börtönbüntetését. 

A szegedi politikus a közösségi oldalán megmutatta követőinek a börtönbehívóját, amelyben felszólították, hogy a Szegedi Fegyház és Börtönbe a személyes iratai mellett vigye magával gyógyszeres kezeléséről szóló dokumentumait, gyógyszereit és gyógyászati segédeszközeit, valamint iskolai végzettségét igazoló bizonyítványait, illetve okleveleit is – írta meg az Index.

Nyitókép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. december 06. 17:10
Ha hívnak, menni kell!
barni-a-hegyrol
2023. december 06. 13:17
Hajrá Bálint! Kalányos Winnetou, meg Puporka Sandokan már várnak odabent! :-D
zavulon
2023. december 06. 11:03
Mit kell tenni egy közúti igazoltatásnál, hogy másfél évet kapj?
chief Bromden
2023. december 06. 08:05
Nem is tudom, emelné vagy csökkentené a színvonalat? Mármint a hivatalban. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!