Vona: Simicska nem rakott pénzt Jobbikba, de megnyitotta előttünk a birodalmát

2023. december 07. 21:34

Az egykori Jobbik-elnök szerint a párt akkori irányváltását már azelőtt elkezdték, mielőtt a vállalkozó és a miniszterelnök viszonya megromlott volna.

2023. december 07. 21:34

Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke volt a vendége az ATV és az Index közös podcast műsorának. A politikus többek között beszélt arról milyen kapcsolat fűzte korábban Orbán Viktorhoz és Simicska Lajoshoz. 

Vona szerint a párt akkori irányváltását már azelőtt elkezdték, mielőtt a vállalkozó és a miniszterelnök viszonya megromlott volna. 

Arra a kérdésre, hogy Simicska mennyi pénzt adott a Jobbiknak azt válaszolta, hogy

„Simicska sosem rakott pénzt a Jobbikba, de megnyitotta előttünk a birodalmát”. 

Azt is tagadta, hogy az üzletembernek bármi köze lett volna a „néppártosodáshoz”. Azonban az jól jött a pártnak, hogy tudtak szerepelni Simicska-médiában. Ma már viszont úgy gondolja, lehet, hogy lehetséges anélkül is hasonló eredményt értek volna el a választáson. 

A politikus beszélt a jelenlegi magyar külpolitikáról is, szerint a kormány a keleti nyitás politikája átláthatatlan és csak a „fideszes holdudvarnak” kedvez.

Rónai Egon a korábbi pártelnök iszlámhoz fűződő viszonyát is felvetette témaként. Vona elmondta, hogy minden világvallást tisztel. Elmondta, hogy szerinte

amit ma a kormány keresztény országként épít fel illúzió”. 

Szerinte az is egy „izgalmas kérdés”, hogy Magyarországnak helye van-e a Türk Tanácsban.

Azt is kijelentette, hogy szerinte a magyar kormány „Oroszország fejével gondolkodik” Ukrajna kérdésében. 

A teljes adást alább lehet meghallgatni:

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőfelvétel 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2023. december 10. 17:19 Szerkesztve
Ha a karizmáját, népszerüségét nézzük: ORBÁN EGY GURU. Ha a politikai képességeit nézzük: ORBÁN EGY GÉNIUSZ. Ha az ö munkabírását nézzük: ORBÁN EGY GIGÁSZ. Vonát felejtsük el, ö már nem lesz tényezö. Zürös, válságos idöszakokban kemény, nemzeti kormányra van szükség, amelyik az ország érdekeit következetesen, minden eszközzel védi. Még akkor is, ha ez a kormány akár enyhe diktatórikus vonásokat mutat. Nincs mese, ha bajok vannak ilyen kormány kell Nem szabad kisérletezgethetünk semmiféle balos beütésü kormányokkal, akik megvesztegethetök és akár üres igéretekért, vagy a politikusok személyes érdekeikért kalandos konstrukciókba keverhetik bele országunkat, amiböl aztán nem lehet megszabadulni. Tehát nálunk a GYURCSÁNY VÁGÁSÚ link, léha, áruló, megbízhatatlan politikai hatalom mint kormányzó erö egész egyszerüen A HOSSZÚTÀVÚ LÉTÉRDEKEKET MAGÁBAN FOGLALÓ NEMZET-STRATÉGIAI OKOK MIATT SEM LEHET EGY OPCIÓ. Az Orbán - Gyurcsány ellentét a "lenni vagy nem lenni" kérdésével azonos.
Palatin
2023. december 10. 17:16
Vonáról nekem csak a "huzavona" kifejezés jut az eszembe. Vona nyilván látja, hogy a baloldalon akkora káosz van, hogy még ö is megint bizakodhat abban, hogy lesznek zavarosfejü választók, akiket a talicskája elé foghat, és bekerülhet ismét a parlamentbe. Az egyetlen ellenzéki párt, aki tenni akar a haza javáért, az Toroczkai Mi Hazánk Mozgalma. Ezek a Gyurcsány, Vona stb. típusú politikusok fura módon az gondolják, hogy öket tulajdonképpen a csúfos bukásuk jogosítja fel arra, hogy repetázzanak. Egy normális országban a bukott politikusok elvonulnak tisztességben. De nálunk minél nagyobbat bukik egy politikus, annál nagyobb lesz benne az ambíció, hogy újra megpróbáljon kisérletezgetni az ország kárára. Gyurcsánynak, Vonának a fizikusi pályát kellett volna választaniuk, mert ott tényleg arról van szó, hogy ha egy kisérlet nem sikerült, akkor még nagyobb ráfordítással és ambícióval kell újból megcsinálni. Ja, hogy ahhoz szellemileg nincsenek kistafírungozva? Nincs rájuk szükség!
Gullwing
2023. december 09. 16:29
Szarházi Spinoza féreg, még hazudik is... Szar nevét nem vállaló mocsok arabfaszopó alak...
Lajoss
2023. december 08. 16:24
Igaza volt…O1G…😊
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!