Veszprém: az O1G alkonya

2024. január 17. 13:22

Pedig voltak kedvező előjelek – mármint az antiorbánizmus számára.

2024. január 17. 13:22
Hont András
Hont András
Átlátszó

„Valamikor 2017 őszén Simicska Lajos nekiindult a veszprémi éjszakába, és a szembejövő – amúgy saját tulajdonában álló – hirdetőoszlopokon festékszóróval megörökítette a miniszterelnök és a hímivarsejt közötti összefüggésről szóló elméletét. A rendőrök az ötödik oszlopnál érték utol.

A beszámolók szerint udvariasak voltak, bár igazoltatták a Fidesz egykori pénzemberét, aki ugyan mindmáig a városban él, nem messze a városházától, de a helyi közéletben többé nem vétette magát észre. Ahogy nemsokkal később – a számára rosszul elsült 2018-as országgyűlési választás után – búcsút intett a teljes honi gazdasági és politikai életnek is. Viszont – akarva vagy akaratlanul – programot hagyott az ellenzékre. A »mindegy, hogy ki vagy, és hogy honnan jöttél, csak utáld kellőképpen Orbánt, azután lesz majd valami« elaborátum gyakorlati megvalósítására Veszprémben is mód adódott, és úgy tűnik, hogy az idei önkormányzati választással fellegzik végleg be neki.

Pedig voltak kedvező előjelek – mármint az antiorbánizmus számára. Ma már talán feledésbe is merült, de a Nemzeti Együttműködés Rendszerének kialakítását és a Fidesz első saját szisztémáján belül aratott sikerét követően a rendszernek volt egy megingása. 2014 végétől a kormánypártok egy jelentős kudarcsorozatot szenvedtek el, egymás után bukták az időközi választásokat, egymást érték a tüntetések, a közhangulat nem tűnt számukra kedvezőnek. A megpróbáltatássorozat egyik első állomása éppen Veszprémben volt, ahol 2015 elején az uniós biztossá választott Navracsics Tibor helyére kiírt időközi választást meglepetésre Kész Zoltán független jelölt nyerte meg.”

Nyitókép: Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2024. január 18. 14:49
Simicska politikai képességeiről sokat elárul az, hogy Vonából akart miniszterelnököt csinálni.
barni-a-hegyrol
2024. január 17. 22:49
Kötelező elmeorvosi vizsgálat alá vetném azt, aki egy tajtrészegen dűlöngélő, diszkréten húgyfoltos nadrágban bömbölő, megbukott üzletembertől várja az Orbán-kormány leváltását.
lefty67
2024. január 17. 20:30
Ha tényleg diktatúra lenne itt, ahogy a lipsik ájvékolnak örökké, Simlicska már be lenne építve valamelyik kiemelt beruházás alapjába!
zakar zoltán béla
2024. január 17. 20:03
Simicska a mignon faló via- dukt harcos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!