Banki ügyintézőnek adta ki magát, de egészen más volt

2024. március 22. 10:48

Ezzel a trükkel verte át a nyugdíjast.

2024. március 22. 10:48

A nyitókép illusztráció. Fotó: MATTHIAS BALK / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Egy 78 éves székesfehérvári férfi arról tett feljelentést a rendőrségen március 13-án, hogy nem sokkal korábban telefonon kereste meg egy ismeretlen férfi, aki számlavezető bankjánál dolgozó biztonsági szakembernek adta ki magát – írja a Police.hu.

Az ismeretlen arról tájékoztatta őt, hogy számlájáról 250 ezer forintot akart ellopni egy közismert csaló, de a pénzintézet biztonsági rendszere észlelte a kísérletet, és megakadályozta a tranzakciót.

A „biztonsági ügykezelő” ezután arra kérte a nyugdíjast, hogy tegye át számlájáról a pénzét egy másik bankba, melyhez előzékenyen megadta annak számlaszámát is.

A rendőrség közölte, hogy az áldozat követte az álbanki alkalmazott utasításait, és 850 ezer forintot utalt át a megadott számlára. A csaló másnap újra telefonon jelentkezett a sértettnél, és további megtakarításai felől érdeklődött, majd újabb utasításokon keresztül akarta rávenni azok átutalására is.

Az idős ember ezt követően tett feljelentést a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

A rendőrök kiterjedt adatgyűjtést végeztek, és a látókörükbe került a csalással gyanúsítható 69 éves V. Tibor és a 41 éves E. Milán. A székesfehérvári rendőrök március 18-án délelőtt elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2024. március 22. 13:17
Föl nem bírom fogni, hogy az úr miért nem hívta föl rögtön a bankját, és kérdezett utána, hogy van-e valami alapja a hívásnak. Majd pedig a rendőrséget, megadva a hívó adatait. Én ezt tettem volna.
csapláros
2024. március 22. 12:35 Szerkesztve
Kurva nagy mázlija volt az öregnek, mert, ha a rendőrség megtalálta a tetteseket is (bizonyára nem ez az első eset, hogy megtaláltak valakit!), akkor van esélye, hogy visszakapja a pénzét. A feleségemnél is próbálkozott egy nő, egy olyan banktól, akinél nincs számlánk, és még egy sor gyanús jel is volt (példul, hogy hiába közös a számla és én intézem a pénzügyeket is, a bank VELEM SOHA nem beszél). A feleségem, miután átadta nekem a kagylót, hogy intézzem tovább, nem volt meg a szokásos azonosítás sem, úgy, hogy elég volt csupán addig eljutnia, hogy kapcsol egy másik bank (!) ügyintézőjéhez, rögtön elküldtem a spinét, a deszkán baszott kurva anyja büdös picsájába...Esélyt persze nem kapott, hogy válaszoljon, pedig volt benne szándék, de keményen le lett torkollva...Kac-kac.
I_Isti
2024. március 22. 11:58
A feleségemet egy nő hívta hasonló dumával "gyanús tranzakciót észleltünk" - a probléma csak az volt, hogy a hülyéje egy olyan bank alkalmazottjának adta ki magát, ahol nincs is számlánk...
atti64
2024. március 22. 11:39
SZOLJATOK A MÉHÉSZNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!