Orbán Viktor levelet írt Vlagyimir Putyinnak

2024. március 21. 16:33

Mutatjuk a részleteket!

2024. március 21. 16:33

Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA / POOL / AFP

A hivatalos eredmény kihirdetését követően Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön levélben gratulált Vlagyimir Putyinnak az Oroszországi Föderáció elnökévé történt újraválasztása alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A kormányfő kifejtette: örömére szolgál, hogy a Magyarország és Oroszország közötti együttműködés kölcsönös tiszteleten alapul, ami lehetővé teszi fontos kérdések megvitatását a mostani, nagyon nehéz geopolitikai helyzetben is.

Orbán Viktor leszögezte: Magyarország a béke pártján áll; meggyőződésünk, hogy a párbeszéd fenntartása alapvető feltétele a béke mielőbbi megteremtésének.

A magyar miniszterelnök biztosította az orosz elnököt, hogy hazánk készen áll az országaink közötti együttműködés fokozására a nemzetközi jog által nem korlátozott ágazatokban – ismertette a gratuláló levél tartalmát Havasi Bertalan.

(MTI)

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. március 22. 07:00 Szerkesztve
Tegnapi jóslatom bevált. A mai külföldi napilapok OV gratuláló levelén csámcsognak. Pl. a torinói liberális La Stampa vezércikke: "Orban spacca Európa" (O. szétszakitja Európát). Sok aggódó polgár azonban azt gondolja, ezzel a gesztussal talán megússzuk, h. Pu. az atomrakétáit ne mi felénk küldje egy atomtámadás esetén, melyet könnyelműen kiprovokálnak katonai szolgálatot nem ismerő arisztokraták, szépfiúk és szeleburdi lánykák.
sweetcoetzee
2024. március 22. 00:10
Trottyadék mert volna nem gratulálni... Már attól összeszarta magát, hogy a főnöke ránézett, amikor magához rendelte legutóbb.
Lajoss
2024. március 21. 21:15
Hitvány hazaáruló. 🤮🤮🤮
Csigorin
2024. március 21. 21:03
zelenszkinek nem tud gratulalni, mert az a verdemokrata nem tart valasztasokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!