Úgy fogott össze az ellenzék Pesterzsébeten, hogy rá nem sokkal szét is esett

2024. március 14. 16:31

Megvolt a nagy bejelentés, még egy etikai kódexet is aláírtak, mindenki nagyon boldog volt, de borította a bilit egy volt DK-s képviselő.

2024. március 14. 16:31
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Nyitókép forrása: Facebook

***

Komolyan zajlik az ellenzéki mozgolódás Budapest legtöbb kerületében, így Pesterzsébeten is, ahol az ellenzék közös jelölttel akarja leváltani Szabados Ákos független polgármestert.

Sulyok Tamás köztársasági elnök szerdán hivatalosan is kitűzte az idei EP- és önkormányzati választás időpontját, ezen a napon pedig borult is minden a XX. kerületben, miután két ellenzéki is úgy döntött, egymásra indul. 

Először Fekete Katalin jelentette be, megszerezte az ellenzéki pártok támogatását és megméretteti magát. A Facebookra kitett bejegyzéséből kiderült, hogy pártja, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció mellett a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd az, amelyik egy emberként beállt mögé.

Pesterzsébet példát mutat az összefogásban, és bebizonyítjuk, hogy a Fideszt csak egy egységes, erős csapattal lehet legyőzni”

– mondta nagy büszkén Fekete, akinek célja, hogy polgármesterként új lendületet adjon Pesterzsébet fejlődésének. 

Programpontjai között szerepel az önkormányzat működésének hatékonyabbá és átláthatóbbá tétele, figyelne a szociális ügyekre és elkötelezett lenne a balliberális ellenzék a fenntartható fejlődés mellett.

A választáson induló valamennyi jelöltet és jelölő szervezetet felkérjük a Pesterzsébet Választási Etikai Kódex aláírására”

– tette hozzá, mert ők bizony tisztességes és sportszerű választási kampányt követelnek. 

Nagy ellenzéki összefogás: élt alig pár órát 

Fekete Katalin nagy rössel bejelentett indulása után az ellenzéki szavazópolgárok azt hihették, hogy na, összeálltak a baloldali pártok, megvan az összefogás, lehet menni előre.

Ám nagyobbat nem is tévedhettek volna, ugyanis jött Nemes László, aki ebben a ciklusban sokáig a DK politikusaként a kerület alpolgármesteri munkáit is ellátta, és elmondta, ő is megméretteti magát, ezúttal a Helló, Pesterzsébetiek civil szervezet színeiben indul. Egyelőre nem világos, hogy csak önkormányzati képviselőként indul csak Nemes vagy polgármester is lenne, ám a Mandiner információi szerint utóbbira is pályázna a politikus.  

De ki csúfította meg az ellenzéki megállapodást?

Nemes László nem ismeretlen a pesterzsébeti kerületi politikában: öt évvel ezelőtt a kerület alpolgármestere lett, akkor még a DK színeiben indult. A politikus lába alatt 2022 nyarán lett forró a talaj, miután a Mandiner hosszú cikksorozatban számolt be arról, a gyurcsányista politikus miként trükközött a számára kijelölt taxi- és üzemanyagkártyával. 

Ezt is ajánljuk a témában

Bemutattuk akkor, hogy Nemes felesége és lánya is nagy előszeretettel használta a kizárólag az alpolgármesternek kiállított kártyákat. Az ügyben feljelentés is történt, a kerület fideszes önkormányzati képviselője, Buc-Horváth Gabriella a Mandinernek az ügy kirobbanását követően elmondta, a nagyobbik kormánypárt feljelentést tesz az ügyben.

A Fidesz mellett még a pesterzsébeti önkormányzat is feljelentette Nemest.

Ezt is ajánljuk a témában

Feljelentik és lemondásra szólítják fel a közpénzzel visszaélő DK-s alpolgármestert

Ahogyan arról portálunkon kedden este beszámoltunk, az Adatradar kiderítette: Nemes László, Pesterzsébet DK-s alpolgármestere feltehetőleg családi célokra használta fel az önkormányzattól kapott taxikártyát. Buc-Horváth Gabriella, a kerület önkormányzati képviselője a Mandinernek elmondta, a gyurcsányista alpolgármester családi vállalatként kezeli beosztását Pesterzsébeten, a mostani botránnyal kapcsolatban pedig a Fidesz feljelentést tesz még a hét folyamán.

2022 augusztusára az ügy odáig fajult, hogy Nemes bejelentette: lemond az alpolgármesteri posztról. A tavalyi év sem indult jól Nemesnek, ugyanis az ügyben tett feljelentések következtében a rendőrség megkezdte a nyomozást és Nemes Lászlót gyanúsítottként hallgatták ki

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy férfit gyanúsítottként hallgatott ki sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt”

 – küldte akkor a Mandiner megkeresésére a rendőrség. 

Ezt is ajánljuk a témában

A másik ellenzéki jelöltről is kiderült ez-az

Nemes László lemondása után a megüresedett alpolgármesteri pozícióra a Demokratikus Koalíció saját jelöltjét, a most polgármesterjelöltként induló Fekete Katalint nézte ki.

Mint arról beszámoltunk, Fekete a vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel pár millió forintot és néhány szerződést, amit Soroksár önkormányzatával kötött korábban és amelytől rendszeresen kapott összegeket. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Mandiner megkeresésére a XXIII. kerület jegyzője azt válaszolta, hogy Fekete Katalinnal a XXIII. kerület 2019 óta 3 alkalommal (2020., 2021. és 2022. évben) kötött tanácsadási feladatok ellátására megbízási szerződést, bruttó 200.000,- Ft/hó térítési díj ellenében. „Egyúttal tájékoztatom, hogy Fekete Katalin és Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata között a megbízási szerződés 2022. július 31. nappal közös megegyezéssel megszüntetésre került” – közölte akkor Soroksár jegyzője lapunkkal.

Végül nem Fekete lett az alpolgármester, hanem az MSZP-s Kovács Eszter, ám ez nem szegte a DK-s önkormányzati képviselő kedvét, ugyanis gyurcsányék végül csak átnyomták a többi ellenzéki párton, hogy a saját képviselőjük legyen az összellenzéki polgármesterjelölt.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­­g­­ö­­­s­­­ ­l­á­­­n­y­o­k­ ­v­­á­­r­n­­a­­k­­­ ­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
atti64
2024. március 17. 22:04
IPARI HULLADÉKOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
julius68-2
2024. március 14. 21:52
Ezeket a szemeteket már jó lenne, ha nem szavazná be, az a sok hülye szavazó !
KBA98
2024. március 14. 17:27
Ezek a szemét megélheti cafkák miért nem mennek el dolgozni, egyáltalán mihez értenek a szarkeverésen kívül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!