Egerben azt sem zárják ki, hogy a román titkosszolgálatoknak is dolgozhatott Magyar Péter pártjának alapítója

2024. április 13. 13:32

Egerben és környékén többen úgy tudják, hogy Deák Boldizsár nem feltétlen saját elhatározásából tette át székhelyét hazánkba.

2024. április 13. 13:32

Fotó: Arpad Kurucz / ANADOLU / Anadolu via AFP

Újabb cikket közölt a Magyar Nemzet Magyar Péter új pártja, a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt egyik alapítójáról, Deák Boldizsárról. Magyar Péter új pártjának egyik alapítójáról egyre kínosabb információk kerülnek napvilágra.

A lap az egri nyilvánosságban Deák múltjáról érdeklődött, sok más mellett megtudták: közismert, hogy a Tisza Párt alapítója Erdélyből származik. Biztosnak látszik az is, hogy még az 1970-es évek előtt költözhetett Magyarországra a szomszédos Romániából. Egerben és környékén többen úgy tudják, hogy Deák Boldizsár nem feltétlen saját elhatározásából tette át székhelyét hazánkba.

A Magyar Nemzet informátorai nem tudják kizárni, hogy Deáknak megbízatást kellett teljesítenie, amit a román titkosszolgálatoktól kaphatott.

Bár konkrét bizonyítékok egyelőre nincsenek ennek a verziónak az alátámasztására, de a korabeli román politikai vezetés működését ismerők szerint van rá esély, hogy Deákot valóban „küldték” Romániából hazánkba.

A Magyar Nemzet Pászkán Zsoltot, a Külügyi és Külgazdasági Intézet Románia-szakértőjét is megszólaltatta az ügyben aki hangsúlyozta, hogy csak általánosságban tud beszélni a rendszerváltás előtti időszak román–magyar viszonyrendszeréről, de úgy fogalmazott, nem lenne meglepő, ha Deáknak köze lett volna keleti szomszédunk állambiztonsági szerveihez. Pászkán Zsolt a korszakkal kapcsolatban elmondta, hogy akkoriban, az 1970-es évek közepe előtt, nem volt gyakori a romániai magyarok átvándorlása Magyarországra, ez a folyamat 1974 után, a Ceausescu-féle személyi kultusz kialakulása és a magyar kisebbség egyre romló helyzete miatt erősödött fel.

Azt tudjuk, hogy ezt megelőzően inkább az volt a jellemző a hazánkba telepedő romániai magyarok többségére, hogy konkrét céllal, vagyis megbízatással érkeztek” – fogalmazott a szakértő. Hozzátette: „ha valóban a romániai szolgálatok küldték Magyarországra Deákot, akkor vélhetően az lehetett a feladata, hogy kialakítsa azokat a hálózatokat, amelyeket később bármikor aktivizálhatnak és felhasználhatnak a szomszéd állam politikai érdekei szerint”.

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­g­­­ö­s­­ ­­­l­­á­­n­­y­o­k­­­ ­­v­­á­r­n­a­k­ ­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
alexandrosz-2
2024. április 15. 12:29
Véletlenül se feledjük, hogy a magyar nevű féreg egy nernyik geci, a zsidesz káderlistáján kapott vagyonokat és hatalmat is, (jeszenszky, bodpéter, mellár, pálinkás detto) az alkalmatlan, kvótaribanc nejének és a zsideszes bűnöző haverjaiknak hála. Ezért nagyon kevés lesz a napi kéttucatnyi lejárató cikk erről a nernyik szarzsák haverotokról göbbelstóni! Ezer kell minimum, a kurva anyàtokat! Be vagytok szarva tőle rendesen!
balu3
2024. április 14. 10:43
Semmi bizonyíték, ami van az annyi hogy "LEHET" 🤦 Kedves olvasó meg agyában nem fordult meg semmi, csak a propaganda hogy gyűlölködő legyél mert a másik egy másik rublikába tette a szavazatát.
Lajoss
2024. április 14. 09:51
Sőt…a kágébének is,meg a CIA-nak is…de látták kávézni Gyuri bácsival is… Mekkora állatok vagytok! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!