Egy hiba miatt kikerültek a Magyar Péterhez jelentkező képviselőjelöltek e-mail-címei

2024. április 14. 17:42

Adatvédelmi botrány: elérhetőek voltak az európai parlamenti képviselő aspiránsok címei a többi jelentkező számára.

2024. április 14. 17:42

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Adatvédelmi incidens történt Magyar Péteréknél, hiszen kikerülhetett a képviselőjelöltek e-mail-címei – írta meg az Index. Az EP-képviselői posztra pályázók egy részének e-mail címe más pályázók számára is látható.

Magyar elmondta, hogy tudnak az esetről, és jelenteni fogják az illetékes hatóságoknak. Az érintetteket értesítették a hibáról, és elnézést kértek.

Két hete indította Magyar Péter a Talpra Magyarok honlapját, ahol jelentkezni lehetett Európai Parlamenti delegáltnak. Szinte semmiféle szakmai megkötés nincs, és aki megfelel néhány alapkövetelmények, benevezhetett. A kritériumok: 

  • magyar állampolgárság,
  • büntetlen előélet és választójog,
  • világos és pozitív jövőkép hazánkról, Európáról és ezek kapcsolatáról,
  • tárgyalóképes angol nyelvtudás,
  • kiváló kapcsolatteremtő és kapcsolattartási, valamint konfliktuskezelési képesség,
  • megbízhatóság és elkötelezettség a demokratikus értékek és gyakorlatok mellett,
  • kiállás a szélsőségektől mentes európai uniós értékek mellett,
  • a civil szakmai, vagy közösségi életben szerzett érdemek, bizonyított sikerek. 

A június 9-i választáson a TISZA – a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben készülnek megmérettetni maguk azok, akik egyetértenek a Magyar-féle elvekkel.

A honlap szerint: „A pályázat keretében öt-öt olyan hölgyet és urat szeretnénk kiválasztani, nyílt és átlátható módon, akik végzettségük és tapasztalatuk alapján alkalmasak és képesnek is érzik magukat arra, hogy közéleti pályára lépjenek, és Magyarországot és a honfitársaikat európai parlamenti képviselőként képviseljék”.

A pályázat már lezárult, de nem volt problémamentes, hiszen néhány pályázó e-mail-címe láthatóvá vált a többi jelentkező számára is.

Magyar bevallotta, hogy történt rendellenesség, de ezt „technikai hibának” minősítette, valamint közölte, hogy az érintetteket értesítették, és elnézést is kértek tőlük. „A hibáról az érintetteket azonnal tájékoztattuk és elnézést kértünk. Az adatvédelmi incidenst bejelentjük a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz” – írta.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Jeszenszky Zsolt

Magyar Nemzet

Idézőjel

Mármint nem a Facebookon (bár az is érdekes), hanem a valóságban. A Facebook-követői között valóban sok az ismerősök nélküli kamuprofil, a posztjait lájkoló tízezrek között sok a vietnámi.

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­­l­á­n­­y­o­­k­ ­­v­­á­­­r­­n­­a­­k­ ­­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
zsolti123
2024. április 15. 01:30
Nem TISZA hanem Tiszavirág a párt neve...
bondavary
2024. április 14. 23:04 Szerkesztve
Magyar Péternek a már tavaly bejegyzett egyesülete, aztán a hirtelen alátolt színpadok után rögtön rendelkezésére áll egy eddig, ki tudja miért talonban lévő párt. Utána castingot hirdet, kiválogatni, hogy kikből állítanak össze egy listát az EP választásra. Gyanítom, hogy ezek között megvannak már a Magyar Péter eddigi támogatói által kiválasztott jelöltek. Mert az valószínű, hogy ha eddig ennyit ráköltöttek, akkor nem ő fogja megmondani, kik lehetnek jó pénzért EP képviselők. Mindez túl sok ahhoz, hogy spontán legyen.
FreeEurope
2024. április 14. 21:46
És akkor jönne a nadrágszíjon vezetett ország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!