MZP minden mondata mögött ott rejlik Karácsony visszalépése

2024. január 12. 20:43

Márki-Zay sem a Fidesz beépített ügynöke, de tevékenysége ártalmas az ellenzéknek, Magyarországnak és az állampolgárok mentálhigéniás állapotának.

2024. január 12. 20:43
null
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Bizonyos szempontból becsülendő, hogy a Karácsony Gergely visszalépésével létrejött szövetség Márki-Zay Péterrel (gúnynév: tiszták koalíciója) az azóta eltelt hosszú idő és súlyos kudarcok ellenére is erős tudott maradni. Jó tudni, hogy nem csak a pillanatnyi taktikázás állt a főpolgármester akkori visszalépése mögött, hanem ideológiai, tartalmi egyetértés is a két szereplő között. 

Fontos ez, hiszen így tudjuk, hogy Márki-Zay Péter minden mondata mögött ott rejlik Karácsony Gergely visszalépése: minden tunéziai zöldségesezés, minden fasiszták és kommunisták képviseletéről szóló félmondat, minden elrekvirált lóról szóló értelmetlen adoma, minden monomániásan ismételt mellérendelt szerkezetekkel tarkított együgyűség, amit Márki-Zay Péter mondott Karácsony Gergely visszalépésének köszönhető. 

Az egy olyan politikai aktus volt, amelyet nem érdemes elfelejteni, és amelyet megalapozó politikai szövetség a mai napig fennáll. 

Amit mi se bizonyít jobban, minthogy Szabó Tímea mellett Márki-Zay Péter is azt tartja a politika fő céljának, hogy összeesküvés-elméleteket gyártson, és szépen lassan mindenkit álellenzékinek nevezzenek saját magukon kívül. Mi ehhez képest nagyon máshogy gondolkodunk a politikáról. 

Szerintünk politikusként valaki csak akkor fordul az összeesküvés-elméletek felé, ha tudja, hogy nincs igaza. Szerintünk nincs olyan, hogy »álellenzéki«, és az ellenzék addig sikertelen lesz, ameddig minden erejét az köti le, hogy büntesse azt, aki kibeszél a négyszer bukott ellenzéki kórusból. 

Vannak az ellenzék szempontjából hasznos és ártalmas politikusok. 

Márki-Zay Péter sem a Fidesz beépített ügynöke, de politikusi tevékenysége rendkívül ártalmas az ellenzéknek, Magyarországnak és az állampolgárok mentálhigéniás állapotának. Ezzel az állítással is lehet vitatkozni, ez a politika lényege, de mi azt gondoljuk, hogy Márki-Zay Péternek visszalépni, őt jelölni, árt az ellenzéknek, vele szemben jelöltet állítani, hozzá  és szövetségeseihez képest alternatívát mutatni, pedig használ.”

Nyitókép: Bodnár Patrícia / Index


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2024. január 14. 03:51
MZP rendkívül hasznos. Emlékeztet rá mekkora barmok vagytok...
kohazi
2024. január 13. 17:37
Lehet hogy amerika makira tett, ezért lépett vissza mindenki, ő kapta a pénzt
lhotx
2024. január 13. 10:00
Megfizethetetlen ügynöke lenne. De Karácsony még annak se kéne.
harcimarci-9-9
2024. január 13. 08:35
MZP nem százas, gyagya. Az is, aki egy ilyenre szavaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!