A hagyomány bölcsessége

2023. augusztus 03. 10:29

2023. augusztus 03. 10:29
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Ha meglátunk egy egzotikus nevet a borítón – Sohrab Ahmarié éppenséggel iráni név, de ezt valószínűleg csak az tudja megállapítani, aki ismeri, vagy jártasabb az ázsiai világban –, és azt a szót, hogy hagyomány, bizonyára rögtön különféle „keleti spiritualitások”, a buddhizmus, a hinduizmus, a guruk és Kína fog eszünkbe jutni. A csodálatos Távol-Kelet, ami a szemünkben romlatlan, vagy legalábbis kevésbé romlott, mint a Nyugat, vagy csak a nyugatiak rontották el a gyarmatosítással. Évtizedek óta divat a Kelet felé fordulni a lelki dolgok ügyében.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2023. augusztus 03. 10:49
"A hagyomány bölcsessége" -illik tiszteletben tartani, főleg, ha évezredesek..! - "Egy gój megölése egyenlő egy vadállat megölésével." (Szanhedrin 59a) - "Előbbvalók az emberek az állatoknál, úgy a zsidók a föld többi népeinél.," (Zeror hamar l0lb.) - "A világ népei azonban nem neveztetnek embereknek, hanem állatoknak." (Baba mezia 114b.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!