Árverezés előtt részletfizetés

2013. október 25. 09:06

Októberben a végrehajtási törvény újabb módosításai lépnek hatályba, a legfontosabb változások a részletfizetést érintik ‒ mondta el az Origonak a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara szakértője.

2013. október 25. 09:06

Lukács Tamás az Origonak elmondta: a kis összegű követelésekre vonatkozó új speciális szabály értelmében csak az árverés előtt a végrehajtó által biztosított részletfizetés elmulasztása esetén teszik lehetővé az árverési eljárás beindítását. Amennyiben az adós pénzügyi intézménynél kezelt összegeinek, munkabérének, ingóságainak végrehajtás alá vonása eredménytelen maradt, a jogalkotó több együttes feltétel fennállása esetén kötelezővé teszi a végrehajtó számára, hogy mielőtt becsértéket adna az adós ingatlanának, illetve azt elárverezné, havi egyenlő összegű részletfizetést állapítson meg, ez azonban  csak a magánszemély adósokra vonatkozik, cégekre nem.

Kis összegűnek az ötszázezer forint alatti követelések számítanak, ha azonban jelzálog van az ingatlanon, abban az esetben egymillió forint alatti követelések esetén is a fenti szabályt kell alkalmazni ‒ összegzi az Origo.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Messire
2013. október 27. 20:24
Hogy lesz valaki végrehajtó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!