Varga Zs. András és Székely László a Velencei Bizottság új magyar tagjai

2013. október 16. 13:10

A kormány még október 8-án jelölte a két jogászt a Bizottság tagjának és póttagjának, akik a következő ülésen már részt is vettek ‒ közölte a Külügyminisztérium azután, hogy a testület a hétvégén tiszteletbeli elnökévé választotta a korábbi magyar tagot, Paczolay Pétert.

2013. október 16. 13:10

Varga Zs. Andrást, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának dékánját tagnak, Székely László alapjogi biztost pedig póttagnak jelölte a Velencei Bizottságba a kormány.

Az Európa Tanács alkotmányjogi tanácsadó testületének korábbi magyar tagját, Paczolay Pétert időközben a bizottság első tiszteletbeli elnökévé választották, miután megbízatását augusztusban nem hosszabbították meg.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balint60
2013. október 18. 22:09
Ritka nagy pofont kapott az Orbán-kormány attól Velencei Bizottságtól, amelyet ő maguk kértek fel több alkalommal egyes törvényeik és a gránitszilárdságú EU-s kritikái nyomán, hogy utána ne tegyenek semmit vagy legfeljebb látszatkorrekcióval, kozmetikázással védjék meg a védhetetlenek sorát. Paczolay újrajelölésének üzenetértéke volt, amelyre megjött a méltó válasz: PP-ét a VB tiszteletbeli elnökévé választották. Gratulálok Paczolay úrnak, míg az Orbán-kormánynak maradandó ücsörgést kívánok az újabb szégyenpadon!
Messire
2013. október 17. 00:38
Mi közöd rá, gyüttment?
Eisenberger Benjámin
2013. október 17. 00:38
Én meg eredményes, sikeres munkát kívánok az új tagoknak, és természetesen Paczolay Péternek is! Szeretnénk, ha Magyarország jobban frekventált lenne itt, eddig csak mocskolódást kaptunk tőlük. balint60! Te pedig menj a redvás picsába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!