Hiába ment Strasbourgba a magyar rokkantnyugdíjas

2014. április 10. 12:56

Kátai József azért fordult az Európai Emberi Jogi Bírósághoz, mert a rokkantnyugdíjra vonatkozó szabályozás 2011-es átalakítása miatt számos kedvezménytől elesett. A strasbourgi bíróság elutasította a panaszt, mert a jogszabályváltozás nem okozott jelentős anyagi hátrányt és jogosultságának felülvizsgálata sem zárult még le.

2014. április 10. 12:56

A korábbi rokkantnyugdíjas a rokkantnyugdíjra vonatkozó szabályok 2011-es átalakítása miatt fordult az Ezurópai Emberi Jogi Bírósághoz. Sérelmezte, hogy elesett bizonyos korábban élvezett, például utazási kedvezményektől, és nyugdíj helyett rokkantsági vagy rehabilitációs juttatásra lehet jogosult.

A strasbourgi bíróság úgy ítélte meg, hogy a jogszabályváltozás nem okozott jelentős anyagi hátrányt és a törvényben előírt felülvizsgálati eljárás még nem zárult le, addig pedig Kátai ugyanannyi pénzt kap az államtól. Mindezek fényében a testület a magyar állam ellen benyújtott panaszt elutasította. 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2015. december 29. 17:00
Megtörnét eset - Komlón A nyugdíj előtt álló mondja a nála jóval fiatalabb volt tűzoltónak: nekem több év m.viszonyom van, mint ahány éves te vagy. Én még dolgozom, te meg nyugdíjas vagy.
Csigorin
2014. április 28. 18:41
Elesett bizonyos utazasi kedvezmenytol? No es hol van az leirva hogy azokat kotelezo adni? Ilyen alapon az osszes diak futhatott volna Strasbourgba mikor 66%-rol 50-re vagta vissza a gyurcsany csomag az utazasi tamogatasukat.
bsandor
2014. április 28. 18:41
gyalog ment?...akkor,hogy a picsába rokkant...nekem három rokkant dolgozik és jól birják fizikailag is meg szájjal is...jó, ez Románia..de nálatok ott a levitézlett negyvenes, magát politikusnak képzelő levitézlett rendőr....elnézést minden kötelességét becsületesen végző rendőrtől,tűzoltótól,honvédtől
koronaszepe
2014. április 28. 13:56
Orbánék helyrehozzák; "Szíven szúrta magát egy férfi a Veszprém Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának ügyfélszolgálatán szerdán." "A rokkantsági felülvizsgálaton már átesettek többsége elégedetlen, de úgy tudjuk, a kormány tervei sem váltak be. A kabinet legalább 150 ezer megváltozott munkaképességű embert küldene vissza munkába, ám kiderült, többségük valóban képtelen dolgozni. Ráadásul a rehabilitáció lassan halad, mert kevés az orvos, így még azok közül sem került sorra mindenki, akinek 2012-ben lett volna esedékes a vizsgálat. Információink szerint a felülvizsgálatra előírt év végi határidő biztosan nem tartható."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!