L. Simon a parlamenti ügyekért, Némethné a takarékszövetkezeti integrációért felel

2014. június 11. 11:37

Megnevezte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy államtitkárai közül ki miért felel majd – közölte Kurucz Éva kormányszóvivő szerdán az MTI-vel. L. Simon a parlamenti ügyekért, Német Lászlóné az MFB-ért és a takarékszövetkezeti integrációért, Kis Miklós Zsolt a vidékfejlesztésért felel majd.

2014. június 11. 11:37

A szóvivő tájékoztatása szerint L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő lesz a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Németh Lászlóné volt fejlesztési miniszter a Magyar Fejlesztési Bankot (MFB) érintő kormányzati döntésekért, a Magyar Posta felügyeletéért és a takarékszövetkezetek integrációjáért felel majd.

A fideszes Potápi Árpád Jánosnak – aki eddig a parlament nemzeti összetartozás bizottságát vezette – az államtitkári hatásköre a nemzetstratégiára terjed ki Semjén Zsolt tárca nélküli miniszter irányítása alatt. A szintén a kormánypártban politizáló Kovács Zoltánra a területi közigazgatást bízzák a Miniszterelnökségen.

Kis Miklós Zsolt – a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) ifjúgazda-tagozatának elnöke – felel majd a vidékfejlesztésért, a már eddig is a Miniszterelnökség kötelékébe tartozó Sonkodi Balázs a stratégiai ügyekért, Zsigmondné Vitályos Eszter Zsuzsanna – a Miniszterelnökség eddigi helyettes államtitkára – pedig az európai uniós fejlesztésekért – közölte a kormányszóvivő. A Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára Vidoven Árpád lesz.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2014. június 11. 13:16
Ez a koca nyilatkozik most minden ügyben?
liberálzöld.
2014. június 11. 11:47
Takarékszövetkezeti integráció. Így hívják a vagyonnak erőszakkal történő elvételét. Akkor ezek szerint 47-ben pedig általános, mindenre kiterjedő integráció volt. Mondjuk kezdetnek egy országos pénzintézeti hálózat integrálása nem is rossz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!