Goodfriend: Nem én döntök a mentességemről

2014. december 12. 09:50

Az amerikai ügyvivő nevetve nyilatkozott arról, hogy feljelentették, és részt vett egy kormányzati korrupcióellenes konferencián is.

2014. december 12. 09:50

Vida Ildikó a Heti Válaszban megjelent interjú miatt perelte be Goodfriendet, amelyben egyébként az ügyvivő a konkrétan Vidára vonatkozó kérdésre általánosságban válaszolt. Azt mondta: „az információ, amelyre a beutazási tilalmat alapoztuk, nem pusztán arra vonatkozik, hogy az érintettek keveset tettek” a korrupció ellen. Futó Barnabás, Vida ügyvédje azt mondta: egyértelmű, hogy Goodfriend a NAV elnökére gondolt. 

Azt az ügyvéd is elismerte: ha az amerikai külügy nem mond le Goodfriend diplomáciai mentességéről, akkor a Vida feljelentése, illetve keresete nyomán indult eljárásokat meg kell szüntetni. 

André Goodfriend nevetve válaszolt arra a kérdésre, hogy bíróság elé áll-e. Azt mondta: bármi lehetséges, de nem szeretne találgatni. Hangsúlyozta, hogy ő nem is tudna a mentességéről lemondani, erről az amerikai kormány dönt.

Csütörtök délelőtt egyébként az igazságügyi vezetők és a belügyminiszter a korrupcióról tartottak konferenciát, amit Goodfriend az első sorból hallgatott. Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta, hogy az EU-ban Magyarország érte el a „legnagyobb csökkentést” a korrupcióban. Egyébként a gyanúsítgatás is legalább olyan káros – tette hozzá. Polt Péter leszögezte, hogy az ügyészség is küzd a korrupció ellen, főleg, ha hivatalos személyek az elkövetők. 

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. február 17. 17:17
Nem ő dönt a mentességről, de bukná a pert, ha kiadnák.
kamasuka
2015. október 29. 22:04
https://www.youtube.com/watch?v=kwC_IaY3BmY :)
csuka
2015. június 08. 10:08
"Patkány." Postás.
csuka
2015. június 08. 10:08
"..de nekem nagyon ellenszenves a cinikus mosolya." Nem csodálom, hogy nem tetszik, hiszen azon röhög, milyen idióták vagytok! (Nem csak korruptak, hanem idióták is!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!