Orbánnal hangol az országos népszavazás intézménye ellen a német köztévé

2016. október 25. 18:11

Még Orbán Viktornak se jött be, érvel az országos népszavazások értelmetlensége mellett az egyik német köztévé viccműsora.

2016. október 25. 18:11

Az emberek rosszul informáltak, elbújnak a felelősség alól, akár a politikusok többsége – így érvel az országos népszavazás intézményének bevezetése mellett az egyik német köztévé, a ZDF egyik viccműsora. A műsorban elhangzik: „Remény csak ott van, ahol a nép távol tartja magát a népszavazástól. Magyarországon Orbán Viktor elbukott a referendumával. Hiába, a választásokat leggyakrabban vasárnap tartják, a fiatalok akkor még vagy az ágyban vagy kómában fekszenek, csak az idősek örülnek annak, hogy élve az urnák elé járulhatnak.”

Németországban egyébként nem lehet országos népszavazást tartani, ezért is követeli az intézmény bevezetését az AfD, sőt már egy ideje a bajor CSU.

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2016. október 26. 19:18
Szellemes, humornak jó. Az első népszavazás, apple ja, oder nein? :D
Gregorius
2016. október 25. 21:47
Valami rémlik, hogy azért nem lehet országos népszavazást tartani, hogy megmaradjon a szövetségi állami szerkezet és ne állhasson soha vissza régi központosított államforma....(Ez még a háború "eredménye".)
yes_we_can
2016. október 25. 21:34
Meddig bokáznak még a "baloldalnak" ?
Devian
2016. október 25. 20:57
Akkor vezessük be a diktatúrát! Ha a németek nem bánják... elvégre veszélyes játék a demokrácia. Választottunk már meg pufajkást, kommunista besúgót, szemkilövetőt, libatolvajt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!