Kénytelen Malmö áthelyezni Ibrahimovic szobrát

2020. május 16. 22:02

Évi 500 ezer forintnak megfelelő összeget kénytelenek költeni a szobor állagmegőrzésére a vandálok miatt.

2020. május 16. 22:02

Fotó: Origo

Malmö városa arra készül, hogy áthelyezi Zlatan Ibrahimovic szobrát, melyet vandálok többször megrongáltak. A Sydsvenskan című lap értesülése szerint a városi tanács hétfőn készül határozatot hozni a helyi futballstadionnál lévő szobor ügyében, de még várja az FF Malmö javaslatait arra vonatkozóan, hol állítsák fel az év folyamán később. Niclas Carlnén, a klub vezérigazgatója ugyanakkor azt mondta az újságnak, hogy nem tud a város ilyen irányú tervéről, és nem is kommentálta a hírt.

Ibrahimovic, az AC Milan 38 éves, 116-szoros svéd válogatott támadója három hete úgy nyilatkozott, hogy a vandálok az óvodások szintjén vannak. Az októberben népünnepély közepette felavatott, majd később többször megrongált 500 kilogrammos, három méter magas szobrot januárban le is döntötték. A szobor elkészítése és felállítása 500 ezer svéd koronába (16,67 millió forint) került, és fenntartására, állagmegőrzésére a tervek szerint évente 15 ezret (500 ezer forint) költ a város. A rongálások során sprayvel fújták le a szobrot, és üzenetet írtak rá, valamint lefűrészelték az orr-, illetve bokarészt.

A rongálások azután kezdődtek, hogy kiderült, a Malmőben született, a helyi klubban nevelkedett és ott profivá váló Ibrahimovic tulajdonrészt vásárolt a stockholmi Hammarbynál. Ibrahimovic jelenleg az AC Milan játékosa, szerződése június 30-ig szól.

(MTI)
 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. május 17. 17:14
Barátaim!! Íme a számtalanszor emlegetett és főleg nekünk magyaroknak ajánlgatott "SVÉD PÉLDÁK" egyike!!!!!
olajfa1
2020. május 17. 08:54
A "toleráns svédek"... Amúgy meg élő személynek szobor?...
Alvarez
2020. május 17. 06:45
De tényleg, miért állítanak szobrot egy elő embernek???
Gyéressy Károly
2020. május 17. 00:57
Vannak még svéd hazafiak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!