Büntetőfeljelentést tesz Krekó Péter Bayer Zsolt, Menczer Tamás és Bácskai Balázs ellen

2021. január 29. 17:54

A Political Capital vezetője a már korábban bejelentett sajtópereken és személyiségi jogi pereken kívül magánvádas büntetőfeljelentést tett többrendbeli rágalmazás és becsületsértés bűncselekmények gyanújával – adta hírül a media1.hu.

2021. január 29. 17:54
null

A Media1-hez eljuttatott közleményében Krekó Péter, a Political Capital vezetője azt írja, hogy „a kormányzati irányítású média és egyes politikusok egy elemzői nyilatkozat szándékos félreértelmezésére immáron egy hónapja tartó kampányt építve valótlanul állítják, hogy Krekó az oltásokba vetett bizalom aláásására biztatta volna az ellenzéket, hisz Krekó épp az oltások iránti bizalom csökkenésétől óvva hívta fel a figyelmet többek között a kormányzati kommunikáció kockázataira”– írta meg a Média1. 

Dr. Horváth Lóránt ügyvéd, Krekó Péter jogi képviselője szerint, „azok az emberek, akik a tényeket nagy nyilvánosság előtt meghamisítják és ezzel azt a látszatot keltik, mintha maga a szakértő jelentette volna ki, hogy emberi életek feláldozása árán politikai hatalom szerezhető, vagy hogy felszólított volna bárkit, hogy ássa alá az emberek vakcinába vetett bizalmát, azok rágalmazást követhetnek el, amely már bűncselekmény, mivel ilyen soha nem hangzott el” – állítja a jogász. 

Bácskai Balázs publicista ellen rágalmazás vétsége, Bayer Zsolt publicista ellen rágalmazás és becsületsértés vétsége, Menczer Tamás államtitkár ellen pedig rágalmazás vétsége miatt indította meg a büntetőeljárást Krekó, illetve jogi képviselője – adták hírül.

Fotó: MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2021. március 18. 10:18
https://www.youtube.com/watch?v=3MsmaIh0iso 23,27-től ezen hallható, hogy miképpen magyarázza Krekó Péter az állítását, amely részben elfogadható, hiszen értelmezés kérdése, mivel egy tanács két felet érint - kormány és ellenzék - így akár az is lehet, hogy bár a kormányról szól, de egyben tanács is az ellenzéknek. Így azt kell mondanom, Krekó Péter egy ravasz tanácsadó. A videó felvétel 2021. január 9.-én készült. Az eltelt idő inkább arra bizonyíték, hogy a ,,tanács,, inkább az ellenzéknek szólhatott, és nem a kormány védelmében. Maga a szövegkörnyezet is érdekes a megítélés szempontjából. Továbbá az is, hogy riporteri kiegészítő is kapcsolódik hozzá, ami a cikk végén lévő megjegyzés szerint ,,frissítve,, lett. Az eredeti viszont sehol sem lelhető fel.
koronaszepe
2021. január 31. 15:18
A lakájmédia a tudatos hazudozást már politikai fegyverként, kampányeszközként használja. Elkülönített pénzügyi keretük van a kártérítések kifizetésére. Semmi sem szent, a cél szentesíti az eszközt!
koronaszepe
2021. január 31. 15:16
Helyes!
marica61
2021. január 30. 15:23
nem véletlenül vártak eddig a följekentéssel, ugyanis elöször meg kelett beszélni ,hogy melyik libsis biro tárgyalja majd az ügyat. ezek után nem nehéz kitalálni,hogy menceréket el fogják marasztakni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!