Egy hónap múlva folytatódik a Czeglédy-per

2021. március 09. 07:41

A harmadrendű vádlott T. Andrea, a Human Operator irodavezetője volt, aki fontos szerepet töltött be a vádirat által említett láncolatban.

2021. március 09. 07:41
null

A koronavírus-járvány miatt halasztani kellett a Czeglédy-per tárgyalását, jelenleg úgy tűnik, hogy csupán egy hónapot késik az ügy, és április 7-én, valamint 8-án a vádlottak meghallgatásával folytatódhat a per, írja a Magyar Nemzet. Gyurcsány Ferenc ügyvédje mellett húszan ülnek a vádlottak padján. Mint ismert, Czeglédy Csabát és vádlott-társait bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség. A vádak szerint Gyurcsány Ferenc ügyvédje egy céghálózatot alakított ki, amelynek alsóbb szintjein iskolaszövetkezetek, középső szintjén két koordinátorcég, a legfelsőbb szinten pedig Czeglédy saját, Human Operator Zrt. nevű cége helyezkedett el. Ezzel egy olyan számlázási láncot hoztak létre, amelynek célja a módszeres adócsalás volt. A vád szerint a diákmunkások adóterheit a bűnszervezet szintén nem fizette be. Ezzel kis híján 6,3 milliárdos kárt okoztak az államnak.

A Magyar Nemzet bemutatja a per harmadrendű vádlottját, T. Andreát, akinek férje létrehozta korábban – Czeglédyvel és másokkal – a Nyugat.hu elnevezésű gyurcsányista portált, írja a lap. T. Andrea nemcsak a médiában és Czeglédy cégei körül bukkant fel, hanem az MSZP szombathelyi elnökségében is. A szocialista párt környékén található civil szervezetekben is részt vett, így például a szocialisták Vas megyei irodájának címére bejegyzett Ifjúság a Jövőért Egyesületben.

T. Andrea a Human Operator irodavezetője volt, fontos szerepet töltött be a vádirat által említett láncolatban: a feladata az iskolaszövetkezetek irányítása volt. Emellett a mai napig 5,88 százalékos részesedése van a cégben, korábban pedig felügyelőbizottsági tag is volt a társaságban. A vád szerint T. Andrea irányította a pénzügyi műveleteket, koordinálta a cégek és iskolaszövetkezetek számlázásával, könyvelésével és kifizetéseivel kapcsolatos tevékenységet – számol be a Magyar Nemzet.

Fotó: Czeglédy Csaba a bíróságon, MTI/Rosta Tibor

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CirmoS
2021. március 09. 13:04
Jaj, de jóóó....... Megint van egy hónapjuk, hogy kitaláljanak valamit a tárgyalás újabb elnapolására!...... Vicc kategória! Undorító ami ebben az országban megy igazságszolgáltatás címén...... A vége meg az lesz, hogy Czeglédy mint bűnöző indul az országgyűlési választáson!... Meddig kell ilyen dolgokat eltűrni?! Még meddig?!
dick52
2021. március 09. 11:05
Most a bíróság nem ér egy kalap szart sem, vagy direkt csinálják ezt az egész cirkuszt?
zakar zoltán béla
2021. március 09. 10:08
2077.?
balbako_
2021. március 09. 09:39
Ha ráér a vádlott, mert mostanában nagyon elfoglaltak. Czeglédi az erdő csendjében "gyógyult" és nem ért rá holmi 6 milliárdos csalásokkal foglalkozni. És a bíró TŰRTE! ÉS MÉG MINDIG BÍRÓ! No, itt döglött meg a demokrácia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!