Magyarország segít Ukrajnának az újjáépítésben

2022. július 20. 19:16

„Magyarország tettekre váltja ígéreteit” – fogalmazott Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

2022. július 20. 19:16
null

Magyarország tettekre váltja ígéreteit – fogalmazott a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán az ukrajnai Bucsában egy iskola, valamint egy postával és önkormányzati hivatallal kiegészített kórház építését bejelentve.

Magyarország tettekre váltja ígéreteit

Magyar Levente elmondta: a szerdai napot Kijevben és az ukrán főváros környékén töltötte, bejárva azokat a helyeket, amelyek különösen nagy kárt szenvedtek a háborúban. Hangsúlyozta: megrázó ezt egy olyan generáció tagjaként megtapasztalni, aki nem látott háborút.

Magyarországon szerencsések vagyunk, hogy eltelt lassan hetven év anélkül, hogy bármifajta fegyveres konfliktust kellett volna átélnünk

– vélekedett.  Kiemelte: az ukrán nép iránti szolidaritás és támogatás kifejezése mellett szeretnék a szimpátiát tettekre váltani. Ennek jegyében jelentette be egy iskola újjáépítését, valamint Bucsa külterületén egy kis kórház építését postával és önkormányzati hivatallal kiegészítve.    

Közfunkciót ellátó beruházást fog a magyar kormány a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül megvalósítani, ezzel is egy kis lépést téve afelé, hogy az élet visszazökkenjen a normál kerékvágásba – mondta Magyar Levente. „Mi ennyit tudunk tenni” – mondta hozzátéve, hogy

Magyarország lesz az első, amelyik tettekre váltja az ígéreteket és a szimpátiát,

egyértelmű üzenetként Ukrajnának, hogy „mellettük vagyunk”.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menő manó
2022. október 14. 16:13
Erről miért nincs KONZULTÁCIÓS kérdés? NEM Támogatom. Az adófizetők pénzét ne merjétek más terrorista államok újjáépítésére költeni. Ez sikkasztás, csak szólok, hogy tudjátok.
Kivűlálló
2022. július 21. 08:50
"Magyarország segít Ukrajnának az újjáépítésben" Meg a jó, büdös, kurva anyátokat! Azt...! Én úgy gondolom, hogy lenne hová tenni azt a pénzt, százszor jobb helyre, mint amivel az ukránokat segítitek! Még egyszer nem fogtok hatalomra kerülni! Már egy párszor megbántam, hogy most áprilisban rátok szavaztam (mint ahogy azelőtt még kétszer), de még egyszer biztosan nem fog megtörténni!
Kala pál
2022. július 21. 05:10
Egy zsák cementet is előre utalt összegért nekik!
monuskaroly
2022. július 20. 22:18
Abból a pénzből, amit kapunk a helyreállításra? Nem kéne kapkodni! Nyugalom!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!