Márki-Zay: Ha Orbán marad a miniszterelnök, 2030-ra az Unió legszegényebb országa leszünk

2022. július 26. 21:15

Hódmezővásárhely polgármestere populistának nevezte Orbán Viktor vezetési stílusát.

2022. július 26. 21:15
null

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. Rónai Egon műsorvezetővel többek között arra keresték a választ, hogy eljöhet-e a politikai változás.

A beszélgetés felütésében a baloldal egykori miniszterelnök-jelöltje kijelentette, hogy a nagyobbik kormánypárt a „gyurcsányos hazugsággal is megnyerte volna a választást”,

Ezt követően rátértek a rezsiproblémákra. A műsorvezető arra volt kíváncsi, hogy miként lehet ezeket kezelni egy megyei jogú városban. Erre Márki-Zay azt felelte, hogy városi szinten mindezt meg tudja oldani, hiszen, az „elmúlt négy év gáncsoskodásai ellenére is fejlődni tudott Vásárhely”. Hozzátette, „tisztességes és becsületes gazdálkodással egy közösséget lehet tisztességesen vezetni.”

„Orbán Viktor rossz irányba vitte az országot”

Majd kritikával illette Orbán Viktor miniszterelnök vezetési stílusát, mert szerinte a kormányfő

és „ezzel rossz irányba vitte az országot” – tette hozzá.

Márki-Zay rámutatott, hogy „a kormány nem adóztatja meg a nagy befektetőket, legyenek azok magyarok vagy éppen külföldiek, hanem ehelyett a hétköznapi embereket sarcolja”.

A városvezető a Gyurcsány-kormány 2006-os időszakához hasonlította az Orbán-kormány jelenlegi helyzetét. Felidézte, hogy a szocialisták „egy nagy osztogatás után hazugságokkal vezették meg a lakosságot”. Ugyanakkor megjegyezte, hogy nem gondolná, hogy a mostani tüntetések eredményre vezetnek.

„2030-ra az Unió legszegényebb országa leszünk”

Az Márki-Zay a kormányfő tusványosi beszédér is reflektált. Kijelentette, hogy azt „nagyon rossznak tartja”, akárcsak azt az irányt, amit Orbán Viktor megfogalmazott. 

– húzta alá a baloldali politikus.

Márki-Zay Péter szerint annak is nagyon rossz üzenete van, hogyha valaki egy ilyen időszakban fajelméleti kérdéseket feszeget és határvadászokat toboroz, miközben pénzt remél egy olyan felettes szervtől, mint Brüsszel.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

***

Tusványoson jártunk

Az orosz-ukrán konfliktusról és a jobboldali közösségépítésről is kérdeztük a résztvevőket a 31. Tusványoson:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atamanpata
2022. július 27. 19:38
Ez még mindig azt osztaná amire neki igen nagy szüksége lenne? Te már bizonyítottad a tehetségedet seggfej!
Karbantartó9
2022. július 27. 16:42
Hát, mi itt a munkából élők táborában kifejezetten jól fogunk élni, viszont ti gyurcsány valagából kikandikáló véglények remélem éheztek majd!
Brandon the great Negro
2022. július 27. 13:31
MZP megpróbálja ismét. köszönjük!
Megtalálta
2022. július 27. 13:23
Ennyi féleszűt a baloldalon szándékosan se lehetne összeterelni. Tiszta bolondokháza az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!