Pokol Béla: Már a világháború külső szélén vagyunk

2022. október 20. 06:53

Európa mindennapi életének összeroppanása fájdalmas lesz – állítja a jogtudós.

2022. október 20. 06:53
null

Pokol Béla a Jogelméleti és államelméleti vitakör Facebook-csoportban osztotta meg véleményét, melyet azzal indít, hogy ha elfogulatlanul szemléljük az ukrán területen zajló, oroszok elleni amerikai háború proxykellékeinek elporlását,

Állítása szerint az ez ellen tiltakozó NATO-szövetségesek tulajdonképpen a világháború valódi nukleáris háborúvá válása ellen küzdenek. Vagyis azért, hogy „a NATO háborús szerepvállalása ne terjedjen ki az itteni események fényében Tajvan lerohanását felgyorsító kínai háborús lépéssé, hogy az USA az oroszokat segítő Iránt ne vonja be háborús csapásaiba, és hogy az egészet ellenző európai politikai erőket ne kezelje az USA világhatalmi helytartóivá váló nagykövetségei útján belső ellenségként”.

A jogtudós felelevenítette, hogy az ez ügyben kettészakadt horvát államvezetés világháború-ellenes ága épp kijelentette, hogy nem ad engedélyt horvát földön az ukrán katonák amerikaiak általi kiképzésére.

– szögezte le, majd azzal folytatta, hogy közben a frissen idehelyezett amerikai nagykövet, igazi helytartóként, máris hadjáratba kezdett a háborút ellenző, békepárti magyar kormányzat ellen.

Kijelentette, már előre látható, hogy az épp felálló jobboldali olasz kormány belső vitája is épp a nukleárissá váló világháborús előrehaladás kapcsán lesz a legerősebb.

– közölte, majd hozzátette: ezek azonban csak kis pontok a világháború nukleárissá válásának folyamatában.

Pokol Béla szerint a hazai, államilag támogatott és Európában legalacsonyabb gázárak mellett is nehéz a helyzet.

– mondta a jogtudós, aki szerint mivel Nyugat-Európában még magasabb az energiaár-növekedés, az „éhséglázadás” kitörése szinte biztos a téli hónapok közben. Véleménye szerint Európa mindennapi életének összeroppanása fájdalmas lesz, de talán megállítja majd a háborúpártiakat a nukleáris háborúvá válás útján.

– írta Pokol, hozzátéve: ezzel a Biden-adminisztráció globalista háborús héjáit le tudnák bénítani.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2022. október 20. 12:15
Bárcsak kitörne, de mit tudja ez a fajanko.
florin
2022. október 20. 10:41
Russia stop! USA.... Go home, to Hell
Zolotarjov
2022. október 20. 09:08
https://www.politico.com/news/2022/05/17/ukraine-aid-divides-the-gop-00033078
Karvaly
2022. október 20. 09:03
Sajnos attól tartok, igaza van Pokol Bélának. Szerintem itt az igazi kulcspozíció Tajvan, a világ össz chipjeinek több, mint 40%-a ott készül, és kínaiak lakják, eddig folyamatos volt a közeledés a két Kína között, ami az amerikai hegemóniára végzetes lenne, Oroszország meggyengítése csak a hátország biztosítása lehet szerintem az Amerikai stratégáknál. Nagyon jó lenne, ha képesek lennénk ezt az egész világháborús helyzetet tárgyalással rendezni, de szerintem Amerikai ragaszkodik a status quo-hoz, és számukra nincs olyan tárgyalás, ami ne jelentene veszteséget a jelenlegi helyzethez képest. Azt kellene belátni, hogy egy totális háború még sokkal nagyobb veszteséget jelentene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!