A magyar határnál fogták el a szökésben lévő, terroristákkal kapcsolatban álló migránst

2022. december 16. 18:24

A román-magyar határ közelében fogtak el a tálib férfit.

2022. december 16. 18:24
null

A román-magyar határ közelében fogtak el egy szélsőséges nézetei miatt Romániából kiutasított, szökésben lévő migránst. A kürtösi magyar-román határátkelőhely közelében, román oldalon fogták el pénteken azt a román bevándorlási hivatal (IGI) zárt befogadóközpontjából megszökött, napok óta keresett afgán állampolgárt, akit szélsőséges nézetei miatt utasítottak ki Romániából – közölte pénteken a román rendőrség. 

A lakossági bejelentés alapján megtalált, a növényzet között elbújt gyanúsított nem tanúsított ellenállást őrizetbe vételekor. A bukaresti táblabíróság a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) kezdeményezésére kedden döntött arról, hogy az afgán állampolgárt kitoloncolják az országból, és tíz évig nem engedik be Romániába. 

Az indoklás szerint a gyanúsított szíriai terrorista szervezetek tagjaival áll kapcsolatban,

az általuk terjesztett szélsőséges ideológia híve, és fegyverhasználati ismeretekkel is rendelkezik. A SRI szerint a férfi élénk érdeklődést tanúsított a fegyveres harcosokról és kivégzésekről készült fotók és videófelvételek iránt. A táblabíróság döntését követően a férfi eltűnt az IGI szögesdrót-kerítéssel körülvett Arad megyei zárt befogadóközpontjából.

Az országos média az AradOn.ro (Arad Online) helyi portál értesülését átvéve, csütörtökön számolt be először arról, hogy Arad megyében a rendőrök, csendőrök és határrendészek nagy erőkkel keresnek egy Újpanádról megszökött tálib szélsőségest. Az Arad Online szerint az afgán férfi a giurgiui bolgár-román határátkelőnél egy éve lépett be Romániába, őrizetbe vétele után pedig a bevándorlási hivatal a nyugati határ közelében működő újpanádi zárt befogadóközpontban biztosított szállást és ellátást számára.

(MTI)

 A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2022. december 17. 14:57
Úgy értik, hogy a magyar oldalon fogták el, mivel a románok képtelenek a szűrésre. Mi a helyzet Schengennel románok? Szopjatok még egy kicsit.
villogókékfog
2022. december 16. 21:33
Hát persze, mert OV átengedte. Ugye Weber?
Zolotarjov
2022. december 16. 21:03
Na ugye..
Zsolt75
2022. december 16. 19:21
Hát, ilyen időben az aljnövényzetben én sem tanúsítottam volna ellenállást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!