Napi abszurd: a Román Posta Mongóliába vitte a küldeményt a közelben lévő Mangalia helyett

2023. február 24. 06:36

Hat hónap alatt jutottak célba, miközben Mangalia 250 kilométerre volt.

2023. február 24. 06:36
null

A Transtelex szerint a Román Posta eleve legendásan rossz, „de még nekik is sikerült szintet lépni”. Mint kiderült, egy Bukarestben feladott csomagot amit a 250 kilométerre lévő, Fekete-tenger partján fekvő Mangaliaba kellett volna kiszállítaniuk, hat hónap alatt juttattak célba: előbb ugyanis elvitték az 5700 kilométerre lévő Mongóliába.

Mint a lap tájékoztat, az esetről Veronica Lazăr politikafilozófus számolt be a Facebookon, aki azt posztolta, hogy 2022 júliusában adta fel a postán egy könyvet egy mangaliai címzettnek. Hangsúlyozta:

ez a távolság normális esetben néhány óra,

de még a román posta legendásan lassú kiszállítása mellett sem lehetne több egy hétnél, ehhez képest a címzett hat hónappal később, karácsonykor kapta meg a csomagot. Lazăr fotóján (fenti kép) jól látszik a Missent to Mongolia feliratú bélyegző is.

Nyitókép: Facebook

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. február 24. 21:25
Kérném szépen, csak erős idegzetűek olvassák, amit írok. Nem most, egyáltalán. Írtam magamnak egy levelet. Hogy WARNING! Nemigen írok egyébként angolul. És megírom magamnak, nagyon kedves fiú vagyok, és ezért küldjek/utaljak magamnak 400 dollárt, mert ha nem, a videóim, böngészési előzményeim, fényképeim, címeim, telefonszámaim a gépről el lesznek küldve mindenhova. És olvasom a levelemet, és normál aggyal tudom, hogy hülye lehettem, mikor ezt írtam, mert el lehet küldeni ezeket, ha vannak, a MVM-nek, aki számlázza az áramot, gázt, a Vízműveknek, aki a vízszámlát küldi. FB nincs, Twitter nincs, stb. A normál agyam tudja, hogy nincs bankszámlám, nem utalok, nincs honnan, meg mit, és telefonom sincs, így telefonszámaim sincsenek. Aztán megint megbicsaklottam, és most már 600 dollárt kérek, mert irgumburgum. Igaz, volt olyan is, hogy valami angol ügyvéd írt, rám hagytak valami 72 millió, vagy milliárd fontot, és hát köll e? És ha igen akkor eztmegazt tegyek. Most felmerült bennem, abból a pénzből esetleg utalhatok magamnak. Én meg megint megzavarodtam, és beraktam egy szűrőt, hogy Warning tartalmú levelet töröljön. Pláne, ha tőlem! Jól tettem? A skizofrénia vége. Ez a gyógymód! Szűrő.
LancelotDuLac
2023. február 24. 14:40
Napi abszurd: a Román Posta Mongóliába vitte a küldeményt" De legalább van posta, Mo-n még posta sincs.
valeriazamfir
2023. február 24. 13:13
Előfordult már jobb helyeken is. Három éve tortént: értesítő szerint Olaszországból csomagunk érkezett. Nem értettük, mivel nincs olaszországi ismerősünk. A csomag átvételekor mindenki megvilágosodott: mi megtudtuk, hogy a Hollandiában feladott csomagunk tett kis kirándulást a szép Itáliába, a postai alkalmazottak pedig végre megértették, mitől terjeng valami elviselhetetlen szag a hivatalban. Ugyanis sajt is volt benne és kereken két hónapig bolyongot Hollandia, Olaszország és pest megyei szeretett kis falunk között.
209158783
2023. február 24. 12:48
Jó poénkodni ezen, de ne nyugodjunk meg, a Magyar Posta sem sokkal rosszabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!