Zelenszkij kifakadt a szankciók ellenzőire

2023. február 03. 19:56

„Mi lenne, ha az ő gyerekeiket vinnék el, tennék buszokra és erőszakkal Oroszországba telepítenék őket?” – tette fel a kérdést az ukrán elnök.

2023. február 03. 19:56
null

Volodimir Zelenszkij hosszasan beszélt a zaporizzsjai atomerőmű elleni orosz támadásról a pénteki EU-Ukrajna csúcstalálkozó után, hogy megindokolja, szerinte miért van szükség az orosz atomipar ellen uniós szankciókra. Egyúttal a magyar kormány számára is üzenetet küldött, hiszen jelenleg lényegében Magyarország blokkolja a Roszatom elleni uniós szankciók bevezetését – tájékoztatott pénteken az Euronews.

Az ukrán elnök megállapította, hogy ezt a szankciót „bizonyos országok” ellenzik az unióban. A lap szerint ez a megjegyzés már egyértelműen Magyarországnak szólt, hiszen a budapesti kormány nyíltan ellenzi a Roszatom elleni szankciókat és vétóval fenyeget az ügyben. 

Ez erőszakos áttelepítés és emiatt szankciókra, büntetésre van szükség. Halljuk, hogy az uniós vezetők támogatnak bennünket, de az összes tagállam vezetőjének a támogatására is szükség van” – nyilatkozta Volodmir Zelenszkij ukrán elnök. 

A lap emlékeztetett, Magyarország, illetve Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter többször nyilvánvalóvá tette azt, hogy elleneznek bármilyen uniós szankciót a Roszatom ellen. Ez a cég ugyanis alkatrészeket, illetve technológiát szállít majd a Paks 2 beruházáshoz.

Nyitókép: MTI / AP / Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hoth
2023. február 05. 16:25
Nem tudom hány ukrán áldozat kell még ahhoz,hogy észrevegyék a még perpill élők,az ukrán vezetést nem ők érdklik,hanem úgy táncolnak az USA parancsára mint a paprikajancsik.. tökéletesen leszarják hányan halnak még meg...minél jobban szarrá lesz löve az az ország,annál nagyobb hitelt basznak majd a nyakukba...ők ha vmi csoda folytán az összes oroszt hazazavarják,akkor is vesztesek lesznek..sőt..már most azok...valszeg az egyszerű emberek ezt pontosan ugyanúgy tudják,és nem direkt mászkálnak az utcán hogy hátha elviszik őket katonának..ezt csak a liberális média,meg az annak felülő agymosott állatkertek hiszik..persze szigorúan a foteljükből...mert egy kurva puskát egyik se sütött el soha életében...
janoska12
2023. február 04. 16:14
Először.. Is.. Magarakel.. Kiakadnia. Mivel. Zelenszkij.. Provokaltad.. Ki.. A.. Háborút. Másik.. Amerikának.. Semkel.. Venni. Ukrant..
machet
2023. február 04. 10:59
Mi lenne velünk ha nem csináltatok volna a gazdáitokkal egy háborút ide?
bobi64
2023. február 04. 10:22
Kedves Zelenszkij úr, önöknél a nácikkal karöltve már történt ilyen "gyerekszállítás", meg sok hasonló dolog, de szerintem a most Oroszországba elvitt civil lakosságnak jobb dolga lesz ott, mint anno azoknak az elhurcoltaknak volt "egyéb" helyeken.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!