Baerbock néni jó feminista akart lenni – úgyhogy gyorsan be is hozott Németországba pár száz radikális iszlamistát

2023. április 02. 21:00

Ez már önmagában is kellően szürreális lehetne Európa vezető állama részéről, de mint kiderült, vannak ott ám pikánsabb részletek is. Kapaszkodjanak.

2023. április 02. 21:00
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

Pedig ő csak jót akart. Annalena Baerbock nőtársával, Nancy Faeser belügyminiszterrel együtt úgy képzelte el, hogy havonta körülbelül 1000 „különösen védelemre szoruló” afgán jogvédőt és egyéb értelmiségit, illetve veszélyeztetett nőt és LMBTQI+ személyt szállítanak családtagjaikkal együtt Németországba, a táliboktól biztos távolságra – csak hát ki gondolta volna, hogy a programban való részvételre suttyomban iszlamisták is bejelentkeznek. De nem is csak úgy módjával, be-beszivárogva: a pakisztáni német nagykövet becslése szerint a tavaly év végén indult projekt keretében nagyjából 50 százalékban nem ám üldözött bírók és ügyészek települnek át a német állam költségén Európába,

hanem korániskolákat végzett saríaszakértők.

Történt ugyanis, hogy a programban részt vevő afgánok kiválasztását a német kormány egy laza mozdulattal átengedte különféle (tételesen fel nem sorolt, részben titokban közreműködő) nem kormányzati szervezeteknek, köztük a Nagy Filantróp által támogatott orbánfób „Pro Asyl”-nak és a Mission Lifeline nevű, alapvetően a Földközi-tengeren működő NGO-nak – utóbbi épp most hirdetett meg két vonatkozó állást, amelyekre bármely, a német mellett dari vagy pastu nyelven jól beszélő nembináris, nő vagy férfi jelentkezhet (ebben a sorrendben), aki kvázi-hatóságként szeretne kérelmeket előkészíteni és feldolgozni.

A német állampolgárság, a minimális jogi képzettség, illetve a büntetlen előélet nem szerepel a feltételek között.

Az egyik (meg nem nevezett) közreműködő szervezet mindenesetre 700 állítólagos afganisztáni jogász veszélyeztetettségéről állított ki gyanúsan egyforma igazolásokat – vannak köztük férfiak, akik akár tíz családtaggal együtt készülnek Németországba, nők, akik annyira nyugatorientált jogvédők, hogy még a személyazonosításhoz sem hajlandók felfedni burkával fedett arcukat, de akad tálib kapcsolatokkal rendelkező molla is; informátorok konkrétan is beszámoltak arról, hogy az igazolásokat pénzért adják-veszik. A nagykövet ezért február végén már kétségbeesetten sürgetett azonnali lépéseket, amit a konzervatív-liberális Cicero meg is szellőztetett; így már csupán egy hónapot kellett várni, hogy a zöld külügyminisztérium – 1000 további afgán (köztük a becslések alapján akár 500 illetéktelen csaló) beutaztatása után – most „néhány napra” felfüggessze az egész programot. Nagyjából egyébként azzal egyidejűleg, hogy a baden-württembergi (CDU-t preferáló) Ludwigsburg mellett lakosok és környezetvédők együttesen tiltakoztak egy újabb, bő ezerfős befogadóközpont megépítése ellen, amelyhez a zöld külpolitika kedvéért 22 hektáron betonoznák le a települések közötti, szabadidős és mezőgazdasági célokra használt zöldfolyosót (ez kábé a Városliget egynegyedének felel meg).

Mindez már önmagában kellően szürreális lehetne Európa vezető állama részéről, de vannak ott ám pikánsabb részletek is. Egy 2014 óta Németországban megtűrt afgán férfi a program keretében azzal kereste meg a német hatóságokat, hogy 14 éves kisöccse, Mohammad, akinek szeme a bombázások alatt megsebesült, teljes kiszolgáltatottságban, papírok nélkül tengődik Pakisztánban és nem jut gyógyszerekhez. Klasszikusan az a típusú történet, amilyet egy átlagos budapesti járókelő is kétkedve szokott hallgatni a mégoly szerencsétlen koldustól; a német külügyminisztérium azonban nem ilyen rút cinikus, hanem rögvest indítványozta a vízum kibocsátását. Igen ám, de a pakisztáni követségről odaszóltak, hogy

ennek a Mohammad gyereknek eléggé hamis az útlevele,

továbbá frissen mosott márkás nyugati cuccokban jár, semmi nyoma semmiféle szemsérülésnek és hajléktalanságnak, emellett pakisztáni akcentussal beszél, és nagyjából 17 és 20 körülinek néz ki. Amire a jogállami külügyminisztérium a következőképpen reagált: lárifári, tessék kiadni neki azt a vízumot. (A kérelmező rendben le is rótta érte a díjat, hamis bankjegyekkel.)

Durva egyszeri eset lenne, ha egyszeri lenne – beszámolók szerint azonban a külügyminisztérium a nem kormányzati szervezetekkel közösen folyamatosan szutyongatja a követségeket, hogy gyorsan és „nagyvonalúan” dolgozzák fel a vízumkérelmeket.

Allah növessze hosszúra az iszlámábádi német nagykövet szakállát, aki ennek ellenére máig sem volt hajlandó végrehajtani a kormányzati utasítást: ha eggyel kevésbé vinné ezt a magyaros tempót, és kicsit is képzettebb lenne ideológiailag, a furfangos kicsi Mohammadka már valamely német településen szokna bele az all-inclusive ellátásba (esetleg tanulva a német nyelvet, hogy jövőre már ő is elbírálhassa az újabb jövevények kérelmeit),

az iszlamisták bereptetése pedig zavartalanul folytatódna tovább, Annalena legnagyobb büszkeségére.

Azzal nincs különösebb baj, hogy a teljesen átgondolatlan program sértheti a német nők és lányok érdekeit és biztonságát – meg lett mondva a választóknak, hogy mindegy, mit gondolnak külügyminiszterük tevékenységéről. Az viszont kérdéses, mennyiben felel meg a feminista külpolitika elveinek és céljainak, hogy a leszbikus jogvédőkkel egy gépen utaztatnak be – árukapcsolással – iszlám szélsőségeseket. Mázli, hogy 62 éves fehér férfiként legalább az illetékes nagykövet igyekszik megvédeni a német feministáktól a kiszolgáltatott afgán nőket.

 

(Nyitókép: Bodo Schackow/AFP)

 

***

 

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dettike-2
2023. július 31. 10:56
De hogy tudják lecsalni a papírokat? Szerintem az egy nagyon szep kezdemenyezes hogy fogadjuk be afganisztanbol a nőket és gyerekeket, de erre az életkort sőt az állampolgársagot is elcsalják Hogy nem veszik eszre? Nincs valami szűres?
Lajoss
2023. április 03. 08:24
A szokásos semmi..Ravioli fedőnéven..
P. Savoiardes
2023. április 03. 00:15
Ha így folytatja meg kancellár lesz belőle..
Csigorin
2023. április 02. 23:31
sokaig o se marad nagykovet 17-20nak nez ki? akcentussal beszel? ilyesmiken lovagol a nagykovet? amit a vaksi szemevel lat, a suket fulevel hall, a tompa agyaval gondol? hat hol van ez a nagy es nemes celok igazsagahoz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!