Francia lap: Még mindig sokan vannak Soros emberei az Emberi Jogok Európai Bíróságában

2023. április 20. 11:18

Az EJEB bíróinak nagy része a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) civil szervezeteinek galaxisából került ki.

2023. április 20. 11:18
null

A Valeurs Actuelles francia hetilap legfrissebb nyomtatott kiadásában Soros György és az Emberi Jogok Európai Bíróságának összefonódásairól szóló oknyomozói riportot közölt. A cikk egy korábbi, 2021-es kutatásra is utal, amelyben Soros Györgynek az EJEB-re és az ENSZ-re gyakorolt egyre növekvő befolyásával foglalkozott.

A francia lap már 2020 februárjában megállapította, hogy az EJEB bíróinak nagy része a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) civil szervezeteinek galaxisából került ki: a 2009 és 2019 között hivatalban lévő

100 bíró közül 22-nek volt közvetlen kapcsolata a Soros György által alapított vagy finanszírozott 7 civil szervezet egyikével.

A 22 bíróból 18 vett részt ezen civilszervezeteket érintő ügyekben. Bár ennek a botránynak nem szenteltek sok figyelmet a francia sajtóban, az Európai Jogi és Igazságügyi Központ (ECLJ) erről készült jelentését több nyelvre is lefordították. Erre válaszul a Soros-szervezetek, a brit Open-Democracy vezetésével ellenkampányt indítottak az ECLJ-vel szemben, felfedve, hogy a civil szervezet jelentős amerikai finanszírozásban részesül, a többek között Donald Trumppal is tanácsadói kapcsolatban álló Jay Sekulow révén.

Az EJEB ennek ellenére nem tudta megakadályozni a hitelességének megkérdőjelezését, ezért vizsgálóbizottságot állítottak fel a bíróság függetlenségének és integritásának ellenőrzésére. Az ECLJ legújabb jelentésében még mélyebbre ásott az EJEB-nél jelen lévő strukturális összefonódásokat illetően. A kutatás szerint az elmúlt három évben kevés előrelépés történt, és még mindig sok az összeférhetetlenség.

Nyitókép: Fabrice Coffrini / AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. április 27. 02:59
"Francia lap: Még mindig sokan vannak Soros emberei az Emberi Jogok Európai Bíróságában" Nem a fasiszta görények dolga!!!
kovsa
2023. április 20. 18:53
.
KBA98
2023. április 20. 16:42
Szégyen még a halálra nézve is, hogy ezt a szemetet nem vitte el!
EX - Terminátor
2023. április 20. 15:07
JA!? Hogy tilos a gyűlölet? TEHÁT mindenáron össze akartok ezekkel az elmebeteg férgekkel kényszeríteni minket? ezért. te. féreg. meg. fogsz. dögleni. minden. próbálkozásért. csakis. és. kizárólag. az. elképzelhető. leg. rosszabbra. számíthattok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!