A Fed kész további lépésekre

2010. július 21. 22:24

Ben Bernanke szerint a Federal Reserve készen áll jelentős lépések megtételére, amennyiben az amerikai gazdaság a jelentős lassulás jeleit mutatja.

2010. július 21. 22:24

Ben Bernanke, a Federal Reserve elnöke szerint a Fed szükség esetén készen áll további lépések meghozatalára. A közgazdász kongresszusi beszédében a lassú növekedést, alacsony inflációt prognosztizálta, de hangsúlyozta a bizonytalanságot.

Bernanke elmondta: már mérlegelik az esetleges lassulás esetén meghozható válaszlépéseket. A növekedési trend csökkenése esetén lehetőségként említette a kötelezőn túli banki tartalékok után fizetett kamatok, valamint mérlegfőösszegének csökkentését. Ugyanakkor vannak még lehetőségek, melyeket nem vizsgáltunk - tette hozzá.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. július 22. 08:11
tessék a növekedési trend még nem is csökkent akkorát, máris az ördögöt festi a falra a fed elnök, rémes, milyen felelőtlen emberek vannak, pár szóval megzuhantják a tőzsdét és az eurót simort fed elnöknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!