Határellenőrzés: a spanyolok megváltoztatnák a schengeni szerződést

2015. január 11. 17:25

A spanyol belügyminiszter szerint a iszlamisták mozgásának korlátozása és ellenőrzése érdekében felül kell vizsgálni a schengeni szerződést, és az övezeten belül is lehetővé kell tenni a határok fokozottabb ellenőrzését.

2015. január 11. 17:25

Szemben az olasz külügyminiszterrel, aki a schengeni határok és az azokon belüli belső mozgásszabadság megtartására figyelmeztetett, Spanyolország módosítaná a schengeni szerződést, hogy a határokon így is legyen lehetőség korlátozni az iszlamista fegyveresek Európai Unión belüli mozgását.

Jorge Ferández Díaz belügyminiszter az El País napilapnak nyilatkozta mindezt egy vasárnap reggeli, párizsi miniszteri találkozó után.

Az uniós és az amerikai külügyminiszterek a francia belügyminisztériumban találkoztak, hogy a párizsi vérengzések után beszéljék meg a teendőket.
 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2015. január 11. 22:36
Pont a spanyolok.:) Nincs EU part őrség.:)
FabiánA
2015. január 11. 21:43
Ez a problémára nem adna megoldást ha újra határellenőrzést vezetnének be sőt szerintem még csak növelné az Európa Unióval szembeni (jogos) szkepticizmus. Itt már a probléma sokkal súlyosabb mint amire gondolnánk.
Gregorius
2015. január 11. 20:23
Sok értelme nem lenne, állnánk a sorban, mint "schengen" előtt, a terroristák pedig ugyanúgy átjutnának, mint mi, mert a fegyvereket a helyi elvbarátok biztosítanák. Legfeljebb néhány, különösen radikális imám mozgását lehetne követni.
Csigorin
2015. január 11. 19:05
Sokra mentek vele... Mindharom terrorista Parizsban szuletett francia allampolgar volt... El lett ez baszva mar joval korabban. Nem hulyeseg amugy, csak elkestetek vele. Egy ket generacionyit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!