Boris Johnson volt londoni polgármester nyerte az Erdoğan-gyalázó versversenyt

2016. május 19. 17:00

Még áprilisban, a Böhmermann-ügy nyomán hirdetett pályázatot Erdoğant sértegető versekre egy konzervatív brit folyóirat, a Spectator. Meg is van a győztes, aki nem más, mint Boris Johnson, London volt konzervatív polgármestere.

2016. május 19. 17:00

Áprilisban írtuk: „ezer font üti a markát annak a rímfaragónak, aki a legütősebb Erdoğant sértegető versikét hozza össze a brit konzervatív The Spectator publicistája által meghirdetett versenyen”. Mostanra meg is van a győztes, aki nem más, mint Boris Johnson, London volt konzervatív párti polgármestere. A Spectator publicistája, Douglas Murray szerint voltak jobb versek, és voltak mocskosabbak is, de kiemelkedőnek tartja, hogy egy brit politikai vezető nem hajolt meg az „ankarai Kalifa” előtt. Íme Johnson nehezen lefordítható limerickje:

There was a young fellow from Ankara
Who was a terrific wankerer
Till he sowed his wild oats
With the help of a goat
But he didn’t even stop to thankera.

A The Spectator az akciót tiltakozásnak szánta amiatt, hogy a német kormányErdoğan nyomásának engedve lehetővé tette büntetőeljárás megindítását a ZDF Neo köztelevízió műsorvezetője, Jan Böhmermann ellen. Böhmermann a tévéállomás egyik szatirikus műsorában felolvasta egyik versét, amely a török elnököt válogatott durvaságokkal illette.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2016. május 20. 11:44
Egy ifjú török Ankarába' Farkát verte tangarába. S míg magját vetette, kecskéjét szerette, Így élt ő vígan egymagába'.
brekker
2016. május 20. 00:27
Egy ketrecharcot azért megnéznék, kecskékkel súlyosbítva.
Tintamin
2016. május 19. 21:40
Edogan-diktátor a barátunk, senki ne báncccsa!!! Ahogy Puttyintot se!
Secnir
2016. május 19. 20:22
ez semmi. azt kell, hogy mondjam, egy óra alatt több és jobb szabadfordítás készült: http://444.hu/2016/05/19/zsenialis-koltemennyel-nyerte-london-polgarmestere-az-erdogan-gyalazo-limerickversenyt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!