Zárjegyhiány miatt állhat le az orosz alkoholimport

2016. június 30. 11:34

Kifutóban vannak a régi típusú zárjegyek, miközben az újak nyomtatására vonatkozó közbeszerzési pályázat még nem zárult le, ami komoly fennakadásokat okoz az orosz szeszesital-importban. Az utolsó zárjegyeket már kiosztották, a raktárkészletek pedig kezdenek kifogyni. Állítólag a kiskereskedelemben egyelőre még nem lehet érezni a zárjegyhiány hatását.

2016. június 30. 11:34

Adózárjegy-hiány miatt rövidesen leállhat a szeszesitalok oroszországi importja – írta csütörtöki számába a Kommerszant című napilap. A lap szerint a régi típusú adózárjegyek kifutóban vannak, az újak nyomtatására vonatkozó közbejegyzési pályázat pedig még nem zárult le. Az importőrök között az illetékes vámhatóságok már kiosztották az utolsó zárjegyeket, a raktárkészletek kifogytak.

Az orosz alkoholimportőrök szövetségétől (SzIAL) származó értesülések szerint több forgalmazó, köztük a Bacardí fennakadásokról vagy leállásról panaszkodott. A külföldi borok behozatalára szakosodott Simple Group zárjegy-készletei szeptemberig tartanak ki.

A probléma a kiskereskedelmi forgalmat egyelőre nem érinti, de a Kommerszant által megszólaltatott szakértők szerint az orosz állam súlyos adóbevételektől eshet el, ha a helyzet a lehető leghamarabb nem rendeződik.

Az orosz kormány 2015-ben határozott arról, hogy 2016. szeptember 1.-ig engedélyezi a külföldről behozott szeszesitalok régi adózárjeggyel történő forgalmazását. Az orosz pénzügyminisztérium június közepén jelentette be, hogy kidolgozta a vonatkozó kormányrendelet módosítását, amely alapján további egy évvel meghosszabbíthatnák az alkoholos italok régi típusú zárjeggyel való behozatalát.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. június 30. 11:45
"újak nyomtatására vonatkozó közbeszerzési pályázat még nem zárult le, ami komoly fennakadásokat okoz az orosz szeszesital-importban." úgy tűnik, hogy amivel eddig a ruszki alkoholimportot nem akadályozták az orosz embargó ellenére.. most, hogy a brexit hatására 2017, végéig hosszabbították meg az orosz embargót, most az orbán fidesz a magyar pálinkát fogja támogatni.. viszonylag jó jel..
Himalája
2016. június 30. 11:37
nem értem. Minek az ityókához zárjegy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!