Pénteki túszdráma: 12 ezer veszélyes radikálist tartanak nyilván Franciaországban

2018. március 24. 09:39

Összesen 12 ezer veszélyes radikális embert tartanak nyilván a francia hatóságok a köztévének a pénteki, carcassone-i túszdráma kapcsán nyilatkozó szakértő, Soós Eszter Petronella szerint. Ennyi embert lehetetlen folyamatosan ellenőrizni.

2018. március 24. 09:39

Mintegy 12 ezer veszélyes radikális embert tartanak nyilván a francia hatóságok – mondta Soós Eszter Petronella politológus, Franciaország-szakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán az előző napi túszdrámával kapcsolatban.

A szakértő elmondta, ennyi embert lehetetlen folyamatosan megfigyelni, és bár Redouane Lakdimot, a dél-franciaországi támadót is követték, végül nem sikerült megakadályozni, hogy rendőrökre lőjön és túszokat ejtsen.

Kérdésre elmondta azt is, az utóbbi évek franciaországi terrortámadásait jellemzően nem a migránsok, hanem harmadik- vagy másodikgenerációs bevándorlók követték el. A pénteki támadásra viszont ez nem igaz, hiszen Lakdim marokkói volt – tette hozzá.

A támadó, a carcassonne-i lakos Lakdim, aki azt állította, hogy az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozik, péntek délelőtt először megállított egy gépkocsit, rálőtt vezetőjére és utasára, egyikük meghalt. Ezután a carcassonne-i kaszárnya közelében kocogó rendőrökre lőtt, egyiküket megsebesítette a vállán, majd egy közeli kisváros, Trebes szupermarketjéhez hajtott, ahol túszokat ejtett. Két embert megölt, majd a rendőrök közbelépésére a túszok többségét elengedte, végül a rendőrök megrohamozták az épületet, és végeztek vele. 

A túszdrámában megsebesült egy csendőr is, aki önként ajánlkozott a túszokért cserébe. Az alezredes szombati tájékoztatás szerint belehalt sebesülésébe, így a túszejtővel együtt öt halottja és több mint tíz sebesültje van a támadásnak.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2018. március 24. 15:27
"Kérdésre elmondta azt is, az utóbbi évek franciaországi terrortámadásait jellemzően nem a migránsok, hanem harmadik- vagy másodikgenerációs bevándorlók követték el." Az integrációt, mint lehetöséget, el lehet felejteni.
formaegy
2018. március 24. 14:18
"Mintegy 12 ezer veszélyes radikális embert tartanak nyilván a francia hatóságok... ... A szakértő elmondta, ennyi embert lehetetlen folyamatosan megfigyelni, és bár Redouane Lakdimot, a dél-franciaországi támadót is követték, végül nem sikerült megakadályozni, hogy rendőrökre lőjön és túszokat ejtsen." Mi is a kulcsszó? "veszélyes radikális" Tehát bármikor, bárhol gyilkolhatnak - nem kérdéses! Akkor egy kibaszott nagy rúgás a fenekükbe, hogy az országukíg szálljanak! Aki pedig 2.3. generációs, akkor vagy egy büdös sötét cellába, vagy az ősei hazájába! Szóval, a veszélyesnek megállapított személyek nyugodtan gyílkolhatják az ártatlan embereket, mert ezekszerint szabad! Amikor megtették, széttárt karokkal lehet azt mondani - ennyi embert nem lehet megfigyelni..... Gratulálok! No, de mit is lehet csodálkozni amikor egy mocskos Európa békéjét tönkretevő, ártatlan emberek életéért felelős szarházi ahelyett, hogy egy büdös cellában rohadna, nem, hogy szabadlábon van, hanem újra hatalmat kapott, hogy bevégezze Európa felszámolását! Elmennek a jó büdös francba!
áfonya
2018. március 24. 12:34
Mindenről beszélnek csak a bűnösöket felelősöket nem nevezik meg , Európa megszállásáért merkel juncker macron okolható bűnbakok.... Brüsszelben a főkolomposokat nevesítsék,ott a szemük mondják bele, majd akkor mondják ki a főbűnösök nevét amikor megszöknek ,késő addig kell még a parlamentben bent ülnek. Triumvirátus pofájába vágják bele 340 ártatlan ember legyilkolásáért felelősek...
u.cserkész
2018. március 24. 12:17
Minden tiszteletem a csendőr alezredesé, aki önként jelentkezett túsznak a civilek helyébe. Meghalt szegény. Mikor fog végre észhez térni a franci, német, svéd, holland, stb. nép, mikor takarítja el áruló vezetőit és mikor takarítják ki Európából a ma még nem, de holnap gyilkoló csőcseléket? Félek, hogy akkor, amikor már késő lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!