Befejeződött a voksolás, érvénytelen a romániai referendum

2018. október 07. 20:24

Közel három és félmillióan vettek részt a romániai népszavazáson, ami a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alkotmányba iktatásáról szólt. A részvétel nem érte el a 30 százalékos érvényességi küszöböt.

2018. október 07. 20:24

Romániában befejeződött férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alkotmányba iktatásáról kiírt kétnapos népszavazás vasárnap, helyi idő szerint 21 órakor. A román média biztosra veszi, hogy a részvétel nem érte el a 30 százalékos érvényességi küszöböt.

A központi választási bizottság (BEC) urnazárás előtt fél órával ismertette utolsó becslését, amely szerint vasárnap 19 óráig országszerte megközelítőleg 3 millió 450 ezer választópolgár járult az urnákhoz, vagyis a választói névjegyzékben szereplők 18,87 százaléka.

A BEC helyi idő szerint 22.30-kor teszi közzé mintavételezésen alapuló becslését a részvételi arányról. A nem hivatalos végeredményt várhatóan hétfőn teszik közzé.

(MTI)

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rivulus
2018. október 08. 15:53
A magyarok ezért nem mentek: https://kronika.ro/belfold/igenek-es-nemek-harca-hetvegen-ketnapos-nepszavazas-a-csalad-meghatarozasarol
Ellensúly
2018. október 08. 11:04
Én annak örülnék, ha minden román számára kötelezővé tennék a melegházasságot. :-D
terra
2018. október 08. 09:51
Ez a népszavazás jó példa arra, hogy az európaiak a maguk pártpolitikai és nemzetiségi ellentéteikbe beleragadva mennyire nem képesek önmaguk védelmére, milyen könnyű őket kihasználni. Most például a romániai magyaroknak nyilván az volt a bajuk, hogy a román kormánypárt és a román ortodox egyház is támogatta a népszavazást, ezért nem netek el. A románoknak meg az, hogy a romániai magyar pártok és a római katolikus, református egyházak támogatták.
korty
2018. október 08. 09:18
Kiderült, hogy a székelyek buznyákok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!