Hihetetlen baki a román parlamentben: egy egész cikkelyt hagytak ki a veszélyhelyzeti törvényből

2020. május 13. 17:15

Románia mindig tartogat meglepetéseket.

2020. május 13. 17:15

Az illusztris román parlamentnek a szerdai szent napon kell megszavaznia a május 15. utáni vészhelyzetre vonatkozó törvényt – ismerteti a hír hátterét a Főtér. Ám a rendkívüli állapotot váltó intézkedés megszavazása nem várt akadályba ütközött. Már a parlamenti plénum elé került a javaslat, hogy ott is megvitassák, majd szavazzanak róla, de kiderült, hogy a kérdéses törvényből egy egész cikkelyt töröltek a jogi bizottság szakemberei.

„Kiderült, hogy a jogi bizottság szakemberei elcseszték a törvényt. Nem a vesszők, nem a szavak szintjén, dehogy. Töröltek belőle egy egész cikkelyt. Mégpedig azt, amely meghatározza a hatóságok által a vészhelyzetben hozandó intézkedéseket. Viszont az a cikkely benne maradt a szövegben, amely az intézkedéseket megszegőkre mérhető büntetéseket tartalmazza” – írja az erdélyi magyar oldal.

Tehát a törvényhozók nem létező kihágások miatt szabtak ki büntetéseket. A bizottsági tagokat sürgősen visszahívták, hiszen a rendkívüli állapot pénteken lejár. Az is lehet, hogy a Trianon-törvény szavazása során égett ki a mioritikus honatyák agya – jegyzi meg a Főtér, utalva arra, hogy szintén ma a „trianoni szerződés napjává” nyilvánította június 4-ét a román parlament.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2020. május 13. 21:42
valamit el kellett lopni, nemzeti hagyomany.. mas nem volt keznel, hat kiloptak egy cikkelyt.
Orange79
2020. május 13. 19:57
A bocskoros bugrisok bizony bocskoros bugrisok maradnak. Hiába a csini öltöny és a tudományos szakállka.
Takita
2020. május 13. 19:24
Hogy fogják ezt is a magyarokra fognI? Iohannis tanulgatja már,hogy hogyan mondják magyarul: " a magyar szakadárok éjszaka belopóztak a képviselőház irodájába."?
sors
2020. május 13. 19:11
Reméhetőleg a karma törvénye érvényesül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!