Brutális lövöldözés volt hajnalban Franciaországban

2020. december 23. 08:44

Lelőttek három csendőrt Franciaországban, egy negyedik pedig megsérült szerdára virradóra a közép-franciaországi Clermont-Ferrand régióban.

2020. december 23. 08:44
null

Lelőttek három csendőrt Franciaországban, egy negyedik pedig megsérült szerdára virradóra a közép-franciaországi Clermont-Ferrand régióban. Az elkövetőt később holtan találták. A hatóságokat családon belüli erőszak miatt riasztották Saint-Just településre. A helyszínre vezényelt csendőröket akkor érték lövések, amikor megpróbáltak megmenteni egy nőt, aki egy ház tetején keresett menedéket. Az egyik csendőr belehalt sérüléseibe, míg a második a combján megsebesült, őt kórházba szállították.   

A lövöldöző ezután felgyújtotta házát, majd az épületet megközelítő újabb csendőrökre lőtt. Ekkor halt meg két másik ember - erősítette meg Clermont-Ferrand ügyészsége. Egy, a nyomozáshoz közeli forrás elmondta, hogy a helyszínre különleges erőket vezényeltek. A megfenyegetett nőt biztonságba helyezték, és kihallgatják. Az elkövetőt állítólag már – gyermekfelügyeleti kérdésekkel kapcsolatos esetekből – ismerte a hatóság. Gérald Darmanin francia belügyminiszter nem sokkal később tudatta, hogy az elkövetőt holtan találták. Arról nem árult el részleteket, hogy a 48 éves férfi hogyan lelte halálát.    

Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren azt írta, hogy a francia nemzet osztozik a meghalt csendőrök családjainak fájdalmában, „A rendfenntartók az életüket kockáztatják, hogy minket megvédjenek. Ők a mi hőseink” – írta a francia államfő a Twitteren. A terrorizmust leszámítva Franciaországban viszonylag ritkák a rendfenntartók elleni lőfegyverekkel elkövetett támadások. Tavaly májusban a Saint-Christoly-Médoc település közelében, Gironde-ban egy ámokfutó rálőtt a csendőrökre. Egyikük könnyebben megsebesült. Amikor a támadó ismét lövöldözni készült, a csendőrség különleges egységének mesterlövésze végzett vele.

(MTI)

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2020. december 23. 17:28
-v+w
Ninini
2020. december 23. 17:27
A második nekifutás már Darvin díjas. Kettőből kettőt kilőnek, erre odamennek készületlenül?
bunko_jobbos
2020. december 23. 14:33
1. Ennyit a lőfegyverekről. Minél kevesebb van belőle egy országban, annál kevesebben halnak meg. Ez tény. 2. Egy faképnél hagyott apánál néha elgurul a gyógyszer. Van ilyen, bár elég igazságtalan a rendszer a nők javára. Ha véletlenszerűen, kiszámíthatatlanul kerülne a gyerek a nőhöz vagy a férfihoz, sok nő jobban meggondolná, hogy szétcsessze-e a családját. De így biztosra mennek, ők kapják a gyereket, úgyhogy azt csinálják, amihez kedvük van: kefélgetés a szomszéddal, bulikázás. 3. Nem lepődnék meg, ha eredeti fehér francia lenne az illető. Az araboknál nem csinálnak ebből ekkora felhajtást. Először is nem válnak el a nők, másodszor meg nem lőfegyvert használnak, hanem kést, és a rendőrséget sem értesíti senki.
Akitlosz
2020. december 23. 14:09
Csak nem Lütyőéket küldték oda? Az, hogy egy civil elbánjon 4 rá küldött csendőrrel nem semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!