Elfogultsággal vádolják az orosz állami tévét

2022. július 18. 13:37

A brit médiaszabályozó hatóság szerint az RT 29-szer szegte meg a szabályokat négy nap alatt.

2022. július 18. 13:37
null

Az Egyesült Királyság médiaszabályozó hatósága, az Ofcom szerint az RT orosz hírtelevízió nem őrizte meg a kellő pártatlanságot az ukrajnai háborúról szóló tudósításaiban – írja az Al Jazeera.

Az Ofcom szerint a csatorna 29-szer szegte meg a szabályokat négy nap alatt, február 27. és március 29. között. 

Az Ofcom úgy véli, hogy ezek súlyos és ismétlődő jogsértések, amelyek miatt szándékunkban áll szankciókat is bevezetni

– áll a közleményben. Hozzátette, hogy a nézők panaszai és a saját megfigyelései alapján jutottak erre a következtetésre.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lurker
2022. július 18. 17:15
Az RT szerintem nem elég elfogult, túlzottan próbálkozik a pártatlansággal (kínjában) de ez sem elég a nyugati komcsiknak. Amúgy kiváló tudósításaik vannak, nem csak a háborúról de társadalmi/tudományos és szórakoztatóipari hírekkel is. Aki teheti olvassa az RT.com-ot VPN-en keresztül. Nem értem miért ment bele a kormány, hogy letiltsák itthon
nakatomi
2022. július 18. 16:48
"az RT orosz hírtelevízió nem őrizte meg a kellő pártatlanságot az ukrajnai háborúról szóló tudósításaiban – írja az Al Jazeera." Kétség kívül a Russia Today orosz szemszögből láttatja a háborút. Vagyis nem elfogulatlan. Az Al Jazeera viszont kizárólag a nyugati, ukránbarát narratívát közvetíti. Vagyis független és objektív. :D
Burmin
2022. július 18. 16:36
Most gondolom összeszarták magukat !
olajfa1
2022. július 18. 16:34
Ezt a CNN-re is meg a SKY-News-ra is... SŐT! ma már a BBC-re is rá lehet írni!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!