Norfolk hercege III. Károlyra hivatkozva kéri, hogy ne vegyék el a jogosítványát

2022. szeptember 26. 17:50

Telefonálgatva hajtott át a piroson.

2022. szeptember 26. 17:50
null

A 65 éves Edward William Fitzalan-Howard, Norfolk hercege, egyike volt azoknak, akik részt vettek II. Erzsébet királynő temetésének szervezésében, és az egyik felelőse III. Károly leendő koronázási ceremóniájának is. A brit nemes azonban a vezetés terén már nem volt ennyire felelősségtudatos – írta a Daily Mail.

A hírportál felidézte, hogy a herceg április 7-én a BMW-jével áthajtott a piros lámpán, miközben éppen telefonált. Mindezt az akkor szolgálatot teljesítő rendőrök is látták. A herceg nem tagadta tettét. Mint kiderült azonban nem ez volt az első kihágása Fitzalan-Howardnak. Eddig már kilenc büntetőpontot szedett össze gyorshajtás miatt, a piroson való áthajtással pedig újabb  6-ot. Mindez pedig azzal jár, hogy fél évre elveszik a jogosítványát.

Zártajtós tárgyalást kérne

A norfolki hercegnek az ügy kapcsán azzal érvelt, hogy ügyét részben zárt ajtók mögött kell tárgyalni, mert az érinti III. Károly koronázását is, továbbá úgy véli, hogy az nemzetbiztonsági érdek, hogy erről semmi sem derüljön ki. A brit nemes mindezek mellett azzal is érvelt, hogy

és vélhetően ezekről számot kellene adnia a tárgyaláson, ezért is kérhette a sajtó kizárását – ismertették.

Arról, hogy a büntetését a koronázási ceremónia után kelljen lerónia, egyelőre nem érkeztek hírek – tette hozzá a Daily Mail.

Nyitókép: KIRSTY O'CONNOR / POOL / AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. szeptember 26. 19:48
Rejtő Jenői fordulat .
DE JÓ
2022. szeptember 26. 19:37
Minden ilyen luxusautóban olyan bluetooth rendszer van, ami ír, olvas, beszél, de minden luxusautós kizárólag telefonnal a fülén, meg telefont nyomkodva tud közlekedni. Mindet vastagon büntetném, beleértve a herceg urat is. A nemesi ranggal nem járnak természetfeletti képességek, a kresz és a fizika szabályai rájuk is érvényesek. Csak kinyögi valahogy azt sofőrös fél évet a herceg úr, és hátha közben megtanulja, hogyan kell bluetooth-szal kapcsolódni a luxusautójához.
Burg_kastL71-C
2022. szeptember 26. 19:30
BMW-ben nincsen telefonkihangosító ? Dehogy is nincs, ... csak kézből nagyobb az arca az embernek.
Gullwing
2022. szeptember 26. 19:29
II. Erzsébettel ilyen nem eshetett volna meg... ő jogsi nélkül vezethetett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!