Óriási létszámleépítés jön a Soros-birodalomban – Alex Soros a dolgozók 40 százalékát elbocsátja

2023. július 02. 07:29

Alexander jön, mintegy nyolcszáz dolgozó megy.

2023. július 02. 07:29
null

Sajtóértesülések szerint miközben Soros Alex, Soros György milliárdos negyedik fia átveszi apja birodalmának irányítását, a Nyílt Társadalom Alapítvány mintegy 800 fős létszámcsökkentésre készül világszerte:

ez megközelítőleg a dolgozók 40 százalékát jelenti

– írta az American Wire.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a magyar származású milliárdos nemrég bejelentette, hogy 37 éves fia „kiérdemelte”, hogy megörökölje a birodalmát.

Több forrás szerint is Alexander Soros „még baloldalibb és radikálisabb”, mint az édesapja. Mint ismert, azonnal kijelentette, hogy új irányt kíván kijelölni a Nyílt Társadalom Alapítvány számára, miközben megtartja apja alapvető liberális elveit – emlékeztetett az American Wire.

A Wall Street Journalnak Alex Soros azt nyilatkozta, hogy „sokkal politikusabb”, mint az apja. Ez előrevetíti, hogy Alexander sok időt fog a Fehér Házban tölteni a 2024-es elnökválasztás előtt. Az első interjújában arról is beszélt, hogy „aggasztja az a kilátás, hogy Trump volt elnök visszatér a Fehér Házba”.

Jelentős változások

A lap ezután idézte a Nyílt Társadalom pénteken kiadott „homályos” sajtóközleményét, amelyben az ifjú Soros bejelentette: „jelentős változásokat tervez az alapítványok működési modelljében”, amelyeket az elkövetkező hónapokban hajtanak végre „az észszerűség jegyében”. A csoport szóvivője a The Daily Beastnek küldött e-mailben közölte, hogy

ezek a változások jelentős mennyiségű elbocsátással járnak majd.

„Ezzel az új modellel az Igazgatóság célja a működés átalakítása a globális hálózaton belül, azzal a céllal, hogy egy olyan fürgébb szervezetet hozzon létre, amely jobban tud építeni a múltbeli eredményekre, és jobban képes szembenézni a sürgős és új kihívásokkal” – olvasható az Alapítvány közleményében.

Az American Wire idézi Samuel Brunsont, a Loyola Egyetem nonprofit szervezetekkel foglalkozó kutatóját is, aki szerint a leépítés nem váratlan, mivel a Alex Sorosnak „más prioritásai és céljai lehetnek”, mint apjának.

***

***

Nyitókép: Soros György és fia. Fotó: Alexander Soros Facebook-oldala

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. július 03. 13:47
TI KORCS KUTYÁK NEM FOGTOK MINKET KIOKTATNI AZ ELMEBETEGSÉGEITEKRE HANEM MEG FOGTOK ÉRTE DÖGLENI MERT AZT KÉPZELITEK HOGY RÁNK ERŐSZAKOLJÁTOK.
Kamcsatka5
2023. július 03. 08:30
Remélhetőleg ezt a két rakatot is leépítik!
airmax
2023. július 02. 22:39
Attól tartok a kirugottak a brüsszeli adminisztrációban fognak további karrirt csinálni..
akkor ki
2023. július 02. 20:32
Rohadék, még az apját is hátulról kúrja! Retves fajta ez, remélem elnyerik méltó büntetésüket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!